Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Miklavževanje v Vojniku

V petek, 6. 12. 2013, je ob 14. uri Župnijska Karitas Vojnik organizirala miklavževanje v Špesovem domu, nato v sodelovanju s starši ob 17. uri še v župnijski cerkvi v Vojniku.
V Špesovem domu se je obisk sv. Miklavža začel z nastopom Folklorne skupine OŠ Vojnik. Po prijetnem nastopu učencev pod vodstvom Milanke Kralj se je pred stanovalci doma, ki so še pokretni in so se zbrali v avli doma, pojavil parkelj. Za njim so prišli angelci in seveda težko pričakovani dobri mož, sv. Miklavž.

Po kratkem nagovoru so skupaj zapeli, predstavniki Karitas so jim razdelili simbolična Miklavževa darila, nato pa se je Miklavž s spremstvom odpravil na obisk tistih, ki so vezani na življenje v postelji. Obisk pri teh starostnikih se človeka najbolj dotakne, ko vidiš, kako so nemočni in kako jim čisto majhna pozornost pomeni zelo veliko.

Miklavževanje se je nadaljevalo v župnijski cerkvi, kjer so se zbrali otroci, ki jih je najprej nagovoril domači župnik Anton Perger in jim povedal kruto resnico o tem, kako veliko otrok po svetu je lačnih. Nato je s svojim zanimivim spremstvom prišel še sv. Miklavž, ki jim je sporočil, da moramo biti hvaležni za starše, za življenje, za srečno in lepo mladost. Otroci (bilo jih je 160) so dobili enakovredna darila, nazadnje pa so se lahko z Miklavžem in njegovim spremstvom tudi fotografirali.

 

Milena Jurgec

Foto: Jure Vovk

Oglejte si tudi