Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Forte pripravil prvi samostojni koncert

Mešani zbor Forte, ki deluje v okviru župnije Vojnik, se je po treh letih delovanja prvič odločil za samostojni koncert. Za »oder« so si izbrali priljubljeno vojniško cerkev Device Marije, saj je bilo kar nekaj pesmi posvečenih prav Mariji.
Njihov siceršnji glasbeni izbor je mladostno naravnan, a jim kljub temu rade prisluhnejo različne generacije poslušalcev. Kadar jim je kakšna pesem še posebej všeč, pa zanjo ni priredb za mešani zbor, zadevo uredi kar njihov zborovodja Tomaž Marčič. Enako je s prevodi angleških pesmi v slovenski jezik. Vsestranski zborovodja običajno poskrbi še za klavirsko spremljavo, nekoliko mu v zadnjem času pri tem pomaga mlada pianistka in članica zbora Ana Marija Krajnc. Za piko na i pri določenih pesmih sodelujejo tudi drugi člani zbora. Na zadnjem koncertu je tako nežen pridih pesmi dodal Uroš Jurgec na flavti, kot odlična povezovalka koncerta pa se je izkazala sicer priljubljena vojniška zdravnica Alenka Rak.

Pevci zadnja leta popestrijo razne slovesnosti, kot sta prvo sveto obhajilo in birma, največ truda pa vsako leto vložijo v pripravo božičnega programa. Vsako leto pisano obarvajo uvod v polnočnice, letos so bili organizatorji koncerta Božični oratorij, h kateremu so povabili tako vse vojniške pevke in pevce (cerkvene in prosvetne) kot tudi različne glasbenike.

Rozmari Petek

Oglejte si tudi