Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
1°C
ČET.
12°C
2°C
Oceni objavo

Letni koncert MPZ KUD France Prešeren Vojnik

Kako hitro nam beži čas, kako hitro je minilo leto ... V soboto, 18. aprila 2015, smo pevci naredili obračun pretekle pevske sezone na rednem letnem koncertu v Kulturnem domu v Vojniku.
Ves naš trud in priprave od konca septembra 2014 ste poplačali z aplavzi vi, dragi naši domači, sorodniki, sponzorji, prijatelji in ljubitelji nam tako ljube slovenske narodne in umetne pesmi. Do zadnjega kotička ste napolnili dvorano. Prečudovit je občutek polnosti prostora in sodelovanje vseh z nami na odru, saj so gromki aplavzi potrjevali naše kvalitetno in vztrajno delo, izvedbo vsake pesmi posebej. Prepevanje je zagotovo božalo ušesa in napolnjevalo duše vseh prisotnih. Tudi srca pevcev so napolnili prijetni občutki; pri sebi ugotavljam in potrjujem, da se je splačalo. Letni koncert je zvenel pod naslovom »Vsi smo veseli v dvoje«. Popolnoma sem prepričan, da je bila tema večera pravilno izbrana, saj smo lahko dokazali, da se znamo tudi na odru sprostiti in veseliti.

 

Z nami je plul Amor v čolnu, zapeli smo Gospodu, zahvalili smo se za Jesenske plodove, zapeli Na trgu, se zazrli v rosne oči v pesmi Razstanek, povedali, da ženskam ni dobro vsega verjeti, sprehodili smo se Tam na vrtni gredi, spraševali Kje so tiste stezice, zapeli Preprosto pesem za očeta (avtorica je naša Emilija), počasi se je približala tudi Temna noč, sledili so Gozdovi v mesečini pa tri pesmi s Koroškega: Dečva je činkәlca, Ha pijejo po hrošә in Ta paver pa grahovco seje. Za zaključek pa še Dovžanovo – Kaj bi želel si še več.

 

JSKD, območna izpostava Celje, je poskrbel za podelitev bronastih Gallusovih značk, ki so jih letos prejeli: Andrej Tadina, Peter Fazarinc, Mitja Krajnc in Peter Krajnc. Upravičeno in z veseljem smo se vsi pevci tudi zahvalili Vinku Dobovičniku in Jožetu Krajncu, ki sta dopolnila 80 let življenja. Prejela sta jubilejni priznanji: Vinko zlato (poje že 61 let), Jože pa srebrno (poje 40 let).

 

Vsako leto povabimo zanimive goste, letos smo povabili Ženski pevski zbor OŠ Vojnik, ki ga prav tako vodi Emilija Kladnik Sorčan. Slišali smo pesmi: Jutranje (narodna iz Trnovelj pri Celju), Kazen (Rudolf Maister), Žabe, Izberi si moža in Iz zemlje gre trsek. Lepo so dopolnile večer in ga s svojo prisotnostjo obogatile.

 

Zahvala je namenjena vsem pevcem, ki so vztrajali in redno prihajali na vaje ter se trudili, da je tako kot vsako leto tudi letos v mesecu aprilu bilo okronano delo, tudi po zaslugi naše vrle zborovodkinje Emilije Kladnik Sorčan. Z nami se trudi že od decembra 1993, kar pomeni, da bo konec leta z nami že 22 let; za kar smo ji kot zbor in kot pevci prijatelji izredno hvaležni. Želimo si, da bi z nami vztrajala in nas v letu 2016 popeljala v praznovanje ob 80-letnici delovanja. In nismo pozabili, da jo je letos obiskal abraham, ki jo bo odslej spremljal na njeni poti.

 

Zahvaljujemo se vsem, prav posebej sponzorjem oz. donatorjem, ki so nam pomagali pri izvedbi, tudi vrtnarstvu Krašovec, tehnični ekipi KUD, Matjažu Kovaču in Urbanu Podergajsu, Scanart, d. o. o., in Petri Pehar Žgajner.

 

Koncert je povezovala Andreja Petrovič in s svojo hudomušnostjo ter profesionalnim nastopom vodila dogajanje na odru, sproščala napetost na odru in nasmejala poslušalstvo.

 

Franci Korošec, predsednik zbora

Foto: Jure Vovk

 

 

Oglejte si tudi