Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

Knjiga je naša najboljša prijateljica

Unesco je razglasil 23. april za svetovni dan knjige in avtorskih pravic leta 1995. Dan je posvečen promociji branja, založništva in zaščiti avtorskih pravic ter intelektualne lastnine. Hkrati je želja spodbuditi ljudi, še posebej mladino, da odkrije užitke branja in pridobi spoštovanje do prispevkov teh, ki so s svojimi deli pripomogli k družbenemu in kulturnemu napredku človeštva. Ta dan bi morali praznovati vsi, knjiga je naša najboljša prijateljica.
Pravljična doživljanja v Knjižnici Vojnik

V sredo, 19. aprila, so delavke Knjižnice Vojnik organizirale Pravljična doživljanja s pravljičarko in animatorko Laro Lužar. Dogodek je bil namenjen predšolskim otrokom in otrokom do 3. razreda. Dogodek bodo ponovili tudi v četrtek, 20. aprila 2017, od 9. do 11. ure.

V ponedeljek, 24. aprila 2017, ob 17. uri Knjižnica Vojnik organizira Pravljično urico z ustvarjanjem za predšolske otroke in otroke od 1. do 3. razreda.

 

Noč branja na OŠ Vojnik

Projekt Noč knjige bo v Sloveniji potekal četrtič. Njegov namen je preko najrazličnejših kulturnih dogodkov promovirati branje in knjigo v vseh plasteh družbe. Na OŠ Vojnik bodo v noči iz 21. na 22. april izvedli Noč branja in obeležili Noč knjige, ki se bo končala dopoldne.


Osrednji dogodek bo kulturni večer in srečanje s pisateljem Vinkom Möderndorferjem, ki bo naš gost 21. aprila 2017 ob 19. uri. Sledila bo vrsta delavnic na temo Kit na plaži. Okoli polnoči pa bodo ob siju zvezd in svečk učenci v družbi svojih prijateljev in učiteljev preživeli noč z branjem svojih najljubših knjig (Ivanka Krajnc).


Tekst in foto: Lea Sreš

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oglejte si tudi