Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
5°C
JUTRI
9°C
5°C
Oceni objavo

1. koncert dekliške vokalne skupine KUD »France Prešeren« Vojnik

V petek, 18. maja 2012, se je ob 19.30 pričel zanimiv glasbeni večer. Dekliška vokalna skupina KUD »France Prešeren« je pripravila 1. letni koncert skupaj z gostoma - Otroškim pevskim zborom svetega Lenarta iz Nove Cerkve in Ženskim pevskim zborom Osnovne šole Vojnik.
Že nekaj let je bila v Vojniku želja, da bi mlade pevke, ki se kalijo v šolskem zboru, lahko nadaljevale prepevanje v kakšni skupini. Končno je to uspelo skupini deklet, ki so se zbrale ob zborovodkinji Emiliji Kladnik Sorčan in pričele pripravljati program za nastope. Letos so se že predstavile na reviji pevskih zborov občin Vojnik in Dobrna, nato še na reviji zborov v Celju, v petek pa so pripravile samostojen koncert.

 

Mladi glasovi so čudovito zazveneli in nas ponesli v svet glasbe. Dekleta so predstavila različne vrste pesmi in  s svojim prepevanjem navdušile polno dvorano poslušalcev. Na klavirju jih je spremljala Natalija Podgoršek, na flavti pa Maja Srebočan.

 

Zanimiv program so pripravili otroci iz Nove Cerkve s svojo vodjo Vesno Kotnik ob spremljavi Urške Oprčkal.

Svoj prvi nastop je imel Ženski pevski zbor Osnovne šole Vojnik. S pestrim in raznolikim programom so predstavile svoje nekajmesečno delo, ki ga umetniško usmerja Emilija Kladnik Sorčan, na klavirju pa spremlja Vesna Kolin.

 

Celotno prireditev so pevke dekliške vokalne skupine pripravile same: plakate, koncertne liste, dekoracijo odra, povezovanje in pogostitev sodelujočih.  In zelo jim je uspelo.

 

Pevke so pozdravili župan občine Vojnik Beno Podergajs, podžupan Branko Petre ter predsednica KS Vojnik Lidija Eler Jazbinšek, ki so jim zaželeli, da bi uspešno nadaljevale začeto delo.

 

Milena Jurgec

Oglejte si tudi