Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
1°C
ČET.
12°C
2°C
Oceni objavo

Dobrodošlica raznolikosti

Uspešna predstavitev Občine Vojnik na Sejmu Alpe Adria, turizem in prosti čas - TIP 2014
Občina Vojnik v okviru aktivnosti in delovanja Odbora za gospodarstvo in turizem aktivno sodeluje pri predstavitvah v okviru destinacije Dežela Celjska. Tudi letošnje leto smo začeli s programom predstavitve in promocije na različnih sejmih.

 

Na sejmu Alpe – Adrija, turizem in prosti čas – TIP 2014 so se od 29. januarja do 1. februarja 2014 predstavljale turistične destinacije iz Slovenije in evropskih in azijskih držav. Veliko zanimanja je bila deležna turistična predstavitev Turčije in države Nepal, ki ima s Himalajskim gorovjem in edinstveno kulturo resnično kaj pokazati.

 

Prvi dan sejma se je na razstavnem prostoru Dežele Celjske predstavila tudi Občina Vojnik z novimi prospekti Dobrodošlica raznolikosti, z Zemljevidi tematskih poti in znamenitosti v občini Vojnik, predstavljena je bila monografija občine Vojnik in spominki občine. Za glasbeno vzdušje na razstavnem prostoru je poskrbela skupina Kitarakon iz Turistično-kulturnega društva Globoče-Dedni Vrh. Poleg mnogih obiskovalcev, ki so obiskali naš razstavni prostor, smo bili najbolj presenečeni nad obiskom nepalskega konzula Aswina Kumar Shrestha in seveda predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja. Jože Žlaus iz TKD Globoče-Dedni vrh je ob tej priložnosti predsedniku republike izročil monografijo občine Vojnik in nagrajeni spominek občine Vojnik – »Otka« avtorice Jelke Žlaus.

 

Petra Pehar Žgajner

Jože Žlaus, TKD Globoče-Dedni vrh

 

Oglejte si tudi