Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Božična skrivnost z mešanim cerkvenim zborom

Ko zadoni pesem iz petdesetih grl, začutiš božično skrivnost še bolj doživeto. To smo občutili pevci Mešanega cerkvenega zbora sv. Lenarta iz Nove Cerkve, pod vodstvom Darinke Stagoj, in to so doživeli številni poslušalci, ki so nas počastili s svojim obiskom na koncertu 26. decembra 2015.
Tradicija mešanega cerkvenega zbora je, da vsako leto na dan samostojnosti in enotnosti v cerkvi sv. Lenarta pripravimo koncert božičnih in domoljubnih pesmi. Tudi letos je bilo tako. S svojo prisotnostjo nas je počastil mariborski nadškof, Alojzij Cvikl, ki je bil tudi slavnostni govornik. Predstavil je pomen cerkvenega petja pri bogoslužju. Prisoten je bil tudi dekan, Alojz Vicman, ki se je pevcem zahvalil za čudovito petje pri svetih mašah. Podžupan Viki Štokojnik, je opravičil odsotnost župana, pevce pa je počastil z dobro kapljico iz svoje kleti. Prisoten je bil tudi dr. Vinko Kraljič, saj je našemu zboru zelo naklonjen, kar dokazujejo večkratna povabila v Ilbenstadt v Nemčiji, kjer je do nedavnega služboval kot duhovnik.

Kot gostje večera so nastopili Štajerski rogisti, ki so s svojimi rogovi napravili večer še bolj slovesen. Vedno pa smo najbolj veseli svojih otrok. Otroški cerkveni zbor, pod vodstvom Mojce Hladnik in ob spremljavah Urške Oprčkal na klavirju, Tjane Vinder na pozavni, Veronike Preložnik na violini in Maje Pikelj na flavti, nam je predstavil tri pesmi. Premierno pa je s tremi avtorskimi skladbami Vasja Markiča nastopila skupina Oušn trajb. Poslušalce so navdušili s svojo izvirnostjo in drugačnostjo. Vezni tekst je z občutkom napisala in prebrala Mateja Oprčkal.

»Glavno besedo« je seveda imel Mešani cerkveni zbor sv. Lenarta iz Nove Cerkve pod vodstvom Darinke Stagoj. Na klavirju sta nas spremljali Natalija Podgoršek in Urška Oprčkal, na harmoniki Marko Žibret, na kitarah Vasja Markič in Mark Škoflek. Skozi cel koncert se je čutila pozitivna energija, tako med izvajalci koncerta kot med poslušalci. Na koncu pa je zadonela arija iz opere Nabucco in seveda prečudovita Sveta noč, s katero smo zaključili koncert.


Vendar druženja še ni bilo konec. Pred cerkvijo nas je čakalo kuhano vino, ki sta ga skuhala Ivan Ravnak in Stane Majcen, ter čaj, ki ga je pripravila Marija Kotnik. Članice pevskega zbora, Marjana Lebič in Anica Polajžer, pa smo spekle božične dobrote. Vesna Zevnik je ob pomoči sodelujočih vse skrbno pripravila, da smo lahko ponudili zvestim poslušalcem in nastopajočim. Vsem se iskreno zahvaljujemo za trud. Sklenili smo, da se naslednje leto zopet vidimo.

 

Tekst in foto: Jožica Žibret

Oglejte si tudi