Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

2. Božični koncert vojniških zborov in solistov

V ponedeljek, 26. decembra 2011, so ob 18. uri v vojniški cerkvi zazveneli glasovi pevcev ter zvoki harfe, klarineta, flavte in orgel. V čast domovine je bil organiziran 2. Božični koncert vojniških zborov in solistov. Koncertu je prisluhnil tudi celjski škof, msgr. dr. Stanislav Lipovšek.
 

Na Štefanovo zvečer so se v vojniški cerkvi zbrali pevci Cerkvenega mešanega pevskega zbora sv. Jerneja in Mešana pevska zasedba Forte pod vodstvom prof. Tomaža Marčiča, Moški pevski zbor "KUD France Prešeren iz Vojnika" pod vodstvom Emilije Kladnik Sorčan, člani družine Brezovšek, Lucija in Miha Lenarčič ter Anžej Gračner.

 

Med instrumentalisti pa smo lahko prisluhnili Veroniki Tadina na harfi, Tomažu Adamiču in Filipu Brezovšku na klarinetu, Tomažu Marčiču in Jaki Marguču na orglah ter Luciji Lenarčič na flavti. Glasovi vseh nastopajočih so božali ušesa številnih poslušalcev, ki so bili nad izvajanjem nastopajočih navdušeni. Vsem nastopajočim se je zahvalil župnik Anton Perger. Čestital jim je tudi škof Stanislav Lipovšek, ki rad prisluhne pevcem in glasbenikom v domači župniji in je nanje zelo ponosen.

 

Milena Jurgec

Foto: Jure Vovk

Oglejte si tudi