Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
12°C
0°C
Oceni objavo

17. Tradicionalni božični koncert v Novi Cerkvi

Mešani cerkveni pevski zbor sv. Lenarta Nova Cerkev je na Štefanovo, 26. decembra, ki je tudi državni praznik, organiziral 17. Tradicionalni božični koncert.
Bogato sporočilo božične noči je dobilo ob glasbi še večjo doživljajsko vrednost kot protiutež sodobnemu času, ki nas odvrača od poglobljenega praznovanja. Priprave so se začele v adventu, a božične pesmi in tudi domovinska so pristno zazvenele prav v bližini jaslic na božič in na Štefanovo. In ravno to so poleg gostitelja Mešanega pevskega zbora pod vodstvom Darinke Stagoj spodbudili še gostje: Štajerski rogisti, Otroški cerkevni pevski zbor z Jano Deželak ob spremljavi Urške Oprčkal in mladih harmonikarjev, Švoh oktet z vodjo Markom Žibretom, kantavtor Vasja Markič, tudi v duetu s solistko Špelo Šemrov, harfistka Veronika Tadina, Duet Brigita in Vesna Petre z violinistom Gvidom Hauptmanom in pianistko Janjo Belej. Mešani zbor so spremljali pianistka Natalija Podogoršek ter še instrumentalisti s kitaro, harmoniko in bobnom, sicer tudi pevci mešanega zbora.

 

Mešani zbor je najprej zapel pesem Dar za vsakogar. Ta koncert je z glasbenim delom  ter s prepričljivimi besedami patra Branka Cestnika o pomenu praznikov, podžupana občine Vojnik Branka Petreta in dekana Alojza Vicmana bil kot dar, darilo za vsakogar, ki se je namenil ta večer v župnijsko cerkev v Novi Cerkvi. Koncertu je prisluhnil in vse navzoče razveselil celjski škof, msgr. dr. Stanislav Lipovšek. Veselo druženje se je, kot je že tradicija, nadaljevalo ob prazničih dobrotah pred cerkvijo.

Pevci mešanega zbora so se kot gostitelji potrudili za vsebinsko bogat kulturni program.Tako se je tudi Župnija Nova Cerkev letos veličastno približala novorojenemu detetu v jaslicah in mu prinesla svoj dar, pesem, besedo, mir ...

 

 

Špela Oprčkal

Foto: J. Vovk

 

Oglejte si tudi