Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

V dolini tihi je vasica mala v večernem mraku vse že mirno spava ...

To Slakovo ponarodelo pesem in mnogo drugih so vojniški upokojenci na svojih prireditvah in izletih velikokrat zapeli, saj Vojniški upokojenci radi potujejo. Zato poskrbi prizadevni predsednik Ivan Robačer, prej pa dolga leta Marjanca Krpan. Kje vse jih je že vodila pot: po domovini in tujini.
Posebno priljubljeni pa so izleti v neznano oziroma zaključni izlet v mesecu oktobru. Veliko čast za pripravo le tega pa so v društvu od leta 2001 poverili podpisanemu. Poleg ostalih turističnih znamenitosti, smo si vedno ogledali in obiskali kako lepo cerkev, versko središče, svete gore: Gorico, Bistrico ob Sotli, Olimje, Mario Zell, Andraž nad Polzelo, Bogojino, Višarje, Ptujsko Goro, letos pa TRSAT nad Reko. Posebej zanimivo pa je bilo v Brestanici, v cerkvi Lurške matere božje pri našem rojaku g. Špesu, kjer smo bili trikrat (enkrat z vinogradniki). Tam smo lani doživeli »pete« litanije matere božje! Povsod je zadonela tudi lepa Marijina pesem.

 

Za lepo vzdušje na izletih je več kot 20 let s svojo harmoniko neutrudno skrbel Jože Sevšek. Pri svojih 87 letih instrument redko vzame v roke, je pa na vseh prireditvah prvi in neutrudni plesalec. Naj bo še dolgo tako! Jožeta sta več kot odlično nadomestila Herman Felicijan in Rudi Recko. Tudi pevci upokojenskega zbora so vedno večji ponos društva. Župan Beno Podergajs, velik ljubitelj narodne pesmi, s svojim glasom rad pristopi k pevcem in pomaga ustvariti lepo vzdušje.

 

Izletniki pravijo, da je na izletu najlepše, ko po dobrem poznem kosilu posedijo s prijatelji. Takrat med njih stopita s harmoniko glasbenika Recko ali Felicijan in skupaj zapojejo tudi pesem iz naslova članka.

 

KDOR RAD POJE ZLO NE MISLI!

 

 

                                  

Zapisal: Pavle Leskovar 

Slike: J. Vovk

                                                                 

 

Oglejte si tudi