Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

Komemoracije v občini Vojnik

V četrtek, 27. oktobra in v petek, 28. oktobra, so v občini Vojnik potekale spominske slovesnosti v počastitev spomina na mrtve.
Program spominskih slovesnosti so pripravili učenci OŠ Frankolovo in OŠ Vojnik ter njenih podružnic, pod mentorstvom svojih učiteljev in v sodelovanju s krajevnimi organizacijami ZZB za vrednote NOB, udeležili pa so se jih predstavniki Občine, Zveze borcev, KS in krajani.

V četrtek so se v Veliki ravni s kulturnim programom učencev POŠ Socka poklonili spominu dvema neznanima padlima borcema XIV. divizije, v Novi Cerkvi so pri spomeniku padlim v programu nastopili učenci tamkajšnje podružnične šole.

V petek, 28. oktobra, je bila prva spominska slovesnost ob 9. uri na Frankolovem, na tamkajšnjem pokopališču pri grobišču ZZB. Ob 10. uri so pri spominski plošči na Dobrotinu nastopili petošolci OŠ Vojnik, ob 11.45 pa so na komemoraciji pri spomeniku NOB v Vojniku sodelovali Mešani komorni zbor DU Vojnik, učenci OŠ Vojnik, župan občine Vojnik in predsednica ZB za vrednote NOB.

 

Na spominski slovesnosti je župan občine Vojnik Benedikt Podergajs v svojem nagovoru poudari pomen spomina in izraza hvaležnosti tistim, ki so bili pripravljeni v hudih časih za skupno dobro darovati najdragocenejše - svoje življenje. Predsednica ZZB za vrednote NOB Andreja Stopar je komemoracijo zaključila z mislijo: "Da bi znali ceniti svobodo in da ne bi nikoli več čutili, da šele takrat, ko nimaš - veš, kaj si imel."  

 

Lidija Eler Jazbinšek

 

 

 

Oglejte si tudi