Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
2°C
NED.
13°C
0°C
Oceni objavo

Vojniški gospodarstveniki se združujejo

V slogi je moč, je stari rek, ki ga bodo uporabili tudi vojniški gospodarstveniki.
»Želim, da se spoznamo in da najdemo redno obliko komunikacije, druženja, ki bo vsem v korist. Rad bi, da se naši podjetniki tudi med sabo povežejo, v kakršni koli obliki že. Skratka, rad bi, da damo svojim podjetnikom, in oni nam, pozitivno sporočilo tudi navzven,« je idejo, da bi vojniške podjetnike povezali v kakšen klub ali sekcijo, pred časom na glas povedal župan Branko Petre. Na dan mučenikov (mnogi bi dejali, da gre za skrbno, simbolično izbran datum) je zanje pripravil srečanje in idejo predstavil tudi njim. Sprejeta je bila z velikim odobravanjem, kar pomeni, da bo v kratkem Vojnik dočakal nekakšen klub oziroma sekcijo, v katerem bodo zorele ideje, kako skupaj zase, za svoje zaposlene in kraj narediti čim več.

Podjetništvo je v občini v velikem razmahu. Podjetniki se ukvarjajo z najrazličnejšimi dejavnostmi, od vrhunske kulinarike do hrane za akvarijske ribice, od distribucije filmov do prodaje »filmskih« avtomobilov. Širok je izbor prevozniških podjetij in tistih, ki znajo postaviti hišo od temeljev do strehe, ji vgraditi vso stavbno opremo, celo narediti unikatno pohištvo in jo prijetno ohladiti. Z odprtjem obrtne cone so v občino prispele še nove dejavnosti, kot na primer podjetje, kjer izdelujejo sofisticirane merilne naprave.


Namen druženj ne bo reševanje težav na državnem nivoju, čeprav bi se tega znali lotiti na pravem koncu, temveč sodelovanje in izmenjava dobrih praks. S tem bo največ pridobila tudi sama lokalna skupnost, saj mnogi podjetniki vsakdanji kruh dajejo ravno občanom Vojnika. Podjetniki so idejo pozdravili tudi iz preprostega razloga, da se med sabo bolje spoznajo. Župan pa možnost sodelovanja vidi še v skupnih nastopih pri pridobivanju nepovratnih evropskih sredstev, ki sedaj prednost dajejo ravno ustvarjanju novih delovnih mest.

 

Rozmari Petek

Foto: Lea Sreš

Oglejte si tudi