Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Obvestilo

občanom, lastnikom zemljišč glede določanja namenske rabe zemljišč in zemljišč za gradnjo stavb.

Spoštovani občani, lastniki zemljišč. V občinski upravi smo pripravili podatke glede razvrščanja zemljiških parcel v zemljišča za gradnjo stavb.

 

Razvrščanje in določanje zemljišč za gradnjo stavb poteka po procesu in v skladu s kriteriji, določenimi v Pravilniku o določanju zemljišč za gradnjo stavb (Pravilnik), ki ga je sprejel minister za infrastrukturo in prostor v avgustu 2013.

 

Občina Vojnik je posredovala podatke na Geodetsko upravi RS (v nadaljevanju GURS) do petka 10. 1. 2014. Prejeli smo tudi potrdilo GURS, da so podatke prejeli in jih bodo vnesli v bazo predvidoma do 20. 1. 2014.

 

Lastniki zemljišč si lahko podatke ogledate s prostim dostopom na portal Prostor Geodetske uprave Republike Slovenije, pri čemer na naslovni strani izberete možnost »Javni vpogled v podatke o nepremičninah«. Zaradi številčnih vpogledov bo dostop v prvih dneh moten oz. ne bo možno dostopati.

 

Priporočljivo je, da lastniki podatke o svojih parcelah preverite, saj se je izkazalo, da

nekatere parcele podatkov o namenski rabi sploh nimajo (razlogi so različni: napake pri prenosu vsebin, nove parcelacije … ), nekateri podatki o namenski rabi pa so navedeni napačno.

 

Jelka Gregorc, občina Vojnik

 

Oglejte si tudi