Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Mercatorjev dan sosedov

Mercator je kot najboljši sosed 26. maja pripravil vseslovensko sosedsko druženje »Živijo, sosed!«. V svoje živilske trgovine po vsej Sloveniji (skupaj kar 481) so povabili okoliške krajane, da se pridružijo in soustvarijo praznik sosedov. Društva so prispevala prikaz svojih dejavnosti, nastope pevcev in plesalcev, na obisk so prišli okoliški vrtci in šole, gasilci so pokazali svoje veščine, številni krajani so se prišli zahvalit svojim sosedom. Največkrat so izrazili željo, da sosedsko druženje postane tradicionalno.
Konec maja praznujejo v številnih evropskih državah, pa tudi drugje po svetu dan sosedov. Takrat priredijo sosedska srečanja in številne dejavnosti za povezovanje in boljše sobivanje v lokalnem okolju, skratka za lepše življenje s sosedi. Ker si v Mercatorju želijo biti najboljši sosed svojim kupcem in ker so njihove trgovine mnogim najbližje, oddaljene v povprečju le 500 korakov, so se odločili, da prevzamejo pobudo in priredijo praznik sosedov »Živijo, sosed!«. Vsaka Mercatorjeva trgovina je povabila neposredne sosede, vrtce in društva, ki so sodelovali v njihovi akciji »Radi delamo dobro«, in vse, ki so se želeli pridružiti in soustvariti sosedsko srečanje. Na priložnostnih prireditvah pred mnogimi Mercatorjevimi trgovinami je bilo tako zelo živahno.

 

V prodajalni Market Vojnik so tako kot v številnih drugih Mercatorjevih trgovinah dan sosedov izkoristili tudi kot priložnost, da podelijo donacije v aprilski akciji »Radi delamo dobro«. V tej akciji je Mercator za projekte, pomembne za sto lokalnih skupnosti po vsej Sloveniji, doniral skupaj 130.000 evrov. Društva, ki so prejela največ glasov kupcev, so prejela donacijo 1000 evrov, drugo- in tretjeuvrščena društva pa darilni bon. Vsi bodo sredstva porabili za svoje dejavnosti in projekte, pomembne za vso lokalno skupnost.

 

V Mercatorju so torej na ta dan želeli na različne načine spodbuditi razmišljanje o sosedih in pomenu dobrososedskih odnosov ter se sosedom vseh naših trgovin zahvaliti. Verjamemo, da bo prav zaradi dobrih sosedov letošnje sosedsko druženje prvo od številnih in da bo praznovanje »Živijo, sosed!« postalo tradicionalno.

 

Helena Slemenjak

Foto: Jure Vovk

 

Oglejte si tudi