Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
-0°C
SOB.
19°C
3°C
Oceni objavo

Volitve v organe Kmetijsko-gozdarske zbornice Slovenije

V letu 2016 so že razpisane volitve v organe Kmetijsko-gozdarske zbornice Slovenije (v nadaljevanju: KGZS). Društvo SKZ – Slovenska kmečka zveza (v nadaljevanju: Društvo SKZ) bo tudi letos aktivno sodelovalo na volitvah s ciljem, da ponovimo najboljši rezultat izpred štirih let. Društvo SKZ zato poziva vse, še posebej člane Slovenske kmečke zveze pri SLS (v nadaljevanju: SKZ pri SLS), člane Slovenske ljudske stranke in vse, ki se ukvarjajo s kmetijstvom, da se aktivno vključijo v pripravo list za volitve. V KGZS se bodo volili fizični in pravni zastopniki, zato je treba kandidate postaviti za obe listi v območnih enotah za svet KGZS in tudi za območno enoto.

Sestavo list bo potrjeval Upravni odbor Društva SKZ. Prednost na listah naj imajo kandidati, ki so člani zbornice, ki vodijo aktivno politiko v SKZ pri SLS in SLS ter se zavzemajo za izboljšanje kmečkega stanu.


Upravni odbor Društva SKZ je na sejah 10. 3. 2016 in 30. 3. 2016 sprejel program volilnih aktivnosti v skladu s sklepom o razpisu volitev v organe KGZS in potrdil koordinatorje za formiranje list za posamezne območne enote (OE). Prosimo vse zainteresirane, da se povežejo s koordinatorji in pripravijo liste z imeni kandidatov. V vsaki enoti naj člani SLS, SKZ pri SLS oz. Društva SKZ sami določijo kandidate, ki jih bo potrjeval UO Društva SKZ v soglasju s SKZ pri SLS.

 

Vsi, ki bi radi sodelovali ali predlagali posameznike za volitve v organe KGZS, naj predlagajo kandidate spodaj imenovanim koordinatorjem OE. Koordinatorji bodo kandidatom priskrbeli potrebne obrazce in jih izpolnjene ter podpisane posredovali UO Društva SKZ v odločanje.

 

OE Nova Gorica – Franc Vodopivec

OE Koper – Branko Tomažič

OE Kranj – Janez Porenta

OE Ljubljana – Franc Sterle

OE Kočevje – Alojz Marn

OE Postojna – Vincenc Otoničar

OE Novo mesto – Igor Hrovatič

OE Brežice – Igor Hrovatič

OE Celje – Rok Sedminek

OE Ptuj – Franc Obran, Miroslav Kosi

OE Maribor – Marjan Štuber

OE Slovenj Gradec – Andrej Presečnik

OE Murska Sobota – Aleksander Abraham

 

Rok za sprejemanje predlogov je petek, 15. 4. 2016. 

Ker nam ni vseeno, kaj se dogaja s slovenskim kmetijstvom in ker smo prepričani, da SLS lahko ponudi najboljše rešitve, pozivamo, da se za volitve KGZS maksimalno angažiramo, skupaj zmagamo in na ta način tudi presežemo določene notranje zamere iz preteklosti.

 

Branko Tomažič,

predsednik Društva SKZ – Slovenska kmečka zveza

Oglejte si tudi