Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Stavim na zaupanje in poslovno kulturo

Vsak izmed nas se verjetno jezi pri vožnji po avtocesti, ko se ujame v kolone tovornjakov. Kaj prevažajo? Zakaj ne gre tovor na železnico? To je naš pogled. Z drugačnimi očmi gleda na tovorne prevoze Igor Hrustelj, lastnik podjetja Kargo trade d. o. o. iz vojniške industrijske cone. Prevozi so mu kruh, ki ga reže tudi sodelavcem in njihovim družinam.
V Kargo trade d. o. o niso samo prevozniki
Igor Hrustelj je svoje podjetje začel graditi leta 1991, ko je postal »privatnik«. Njegov osnovni poklic je policist, vendar je danes predvsem zelo zaposlen lastnik podjetja, ki se ukvarja s prevozi različnega tovora. Njihova osnovna dejavnost so prevozi v mednarodnem in domačem okolju. Poleg transporta v podjetju Kargo trade d. o. o. opravljajo vulkanizerska dela za osebna, traktorska in tovorna vozila. V sklopu podjetja opravljajo popravila tovornih vozil v mehanični delavnici in perejo tovorna vozila v svoji pralnici. V njihovih prostorih je mogoče najeti prostor za skladiščenje blaga.


Dobri odnosi med zaposlenimi so pogoj za napredek

Podjetje Kargo trade d. o. o. ima zaposlenih 23 ljudi, največ je seveda šoferjev in pet delavcev v prometni službi. Minili so časi, ko je tovornjak vozil tovor le v eno smer. Danes ima Igor Hrustelj dobro razvito in utečeno mrežo za prevoze zbirnega tovora doma in v tujini. Zbirni tovor je tovor, ki ga njegovi tovornjaki zberejo po državi, pripeljejo v podjetje in na osnovi pridobljenih naročil naložijo tovornjake, ki odpeljejo tovor k naročnikom. Naloga delavcev v prometni službi je iskanje in zbiranje naročil za prevoze. Klasičnih pisarniških uslužbencev nima. Vsi njegovi delavci so zaposleni za nedoločen čas in imajo običajno proste konce tedna. Petnajst šoferjev prevaža tovor po tujini in trije po Sloveniji.


Vojniška poslovna cona je premajhna

Leta 2008 je Igor Hrustelj začel poslovno pot na Celjski cesti 53 v Vojniku. Bil je eden prvih, ki je kupil zemljišče v vojniški industrijski coni. Njegovo podjetje, ki ima danes 18 tovornjakov, je ustvaril sam. Igor je človek brez dlake na jeziku. Človeku pove svoje mnenje v obraz in gradi na zaupanju do partnerjev. Njegovo podjetje je odraz zaupanja in visoke poslovne kulture in plačilne discipline.

Včasih na prvem mestu družina, drugič podjetje

Je oče dveh otrok, mož, podjetnik in človek, ki gre rad v hribe, če ima čas. Žena Romana je zaposlena v podjetju. Oba poznata problematiko transporta in se pri delu dopolnjujeta, čeprav »moška« dela prevzema Igor. V pogovoru je okrcal državo in zaposlovalno politiko, saj je kljub brezposelnosti primerne delavce težko dobiti. Plače bi rad dvignil, pa bi pri tej potezi preveč vzela država. Za svoje delavce poskrbi z božičnico in manjšimi pozornostmi med letom, za kar je odgovorna Romana. Igor želi voditi solidno podjetje, graditi na zaupanju, poskrbeti za primerno plačilo za zaposlene in upa, da bo država kdaj poskrbela za majhne podjetnike.

 

Tekst in foto: Lea Sreš

 

 

 

 

 

Oglejte si tudi