Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
5°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

Izgradnja kanalizacije v občini Vojnik

V letu 2013 je občina Vojnik začela z investicijo izgradnja kanalizacije v Vojniku. Izvajalec Gradnje Žveplan, d. o. o., je zaključil z gradnjo dveh odsekov, in sicer kanal Arclinska cesta in Kanal 8. Za Arclinsko cesto je pridobljeno uporabno dovoljenje, za Kanal 8 smo v pridobivanju dokumentacije za uporabno dovoljenje. Vrednost del v lanskem letu je znašala 320.000 evrov, od tega je prispevek EU 295.444 evrov.
V  letošnjem letu izvajalec del Gradnje Žveplan, d. o. o., nadaljuje izgradnjo kanalizacije v Vojniku (odsek Arclin SV, Pot v Lešje in Konjsko) v izmeri 2,5 kilometra. V delu kanalizacije Pot v Lešje še niso izvedeni protipoplavni ukrepi, kar je izvajalcu povzročilo nekaj težav pri izgradnji. Težave je povzročala voda, ki je pri izkopu vdirala v gradbeno jamo. Kljub temu pričakujemo zaključek gradnje  konec meseca junija.  Vrednost del letos znaša 256.500 evrov, od tega je prispevek EU 203.300 evrov.

 

Gradnja kanalizacije v delu, kjer je potekala izgradnja mostu, je izredno zahteven projekt, zato vse krajane prosimo za potrpežljivost in razumevanje, kajti le tako bomo lahko uspešno zaključili z deli.

 

Vesna Poteko, mag.

Oglejte si tudi