Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

Dobrodošli v unikatni popravljalnici oblačil v Vojniku

Vojnik, 20. maj 2013. Na Celjski cesti 14 v Vojniku odprla vrata unikatna popravljalnica. Ugodno in kvalitetno popravi vse, kar je mogoče, pri čemer vam svetujejo in uredijo mnoga manjša, a pomembna dela.
Unikatna popravljalnica oblačil je novost v širšem slovenskem prostoru, ne le v Vojniku. V času globalizacije je prevladalo mišljenje, da se ničesar več ne izplača popraviti, ničesar izdelati, saj lahko zelo poceni vse kupimo, je povedala dr. Marinka Vovk, idejni vodja centrov ponovne uporabe, socialna podjetnica in okoljska managerka. Pravi, da cena poceni izdelkov ne prikazuje njihove realne cene, kajti ne vključuje stroškov dela za dostojno preživetje, izkoriščena delovna sila so tudi otroci, da o onesnaževanju okolja sploh ne govorimo, kajti čista pitna voda in čist zrak v državah tretjega sveta niso več na voljo. Da, prav zato moramo mi, kupci, ki spodbujamo onesnaževanje in izkoriščenje ljudi, postati bolj samozavestni, ambiciozni v prepričanju, da se tudi v Sloveniji mora izplačati, da bomo znali kaj narediti. Prav zato je odprla vrata unikatna popravljalnica na Celjski cesti 14, ki deluje v sklopu Centra ponovne uporabe v Vojniku. Šivajo po meri in popravljajo vse, kar se popraviti da. Ni vam potrebno po nova oblačila, če potrebujete nekaj izvirnega, drugačnega in okolju prijaznega. Iz vaših oblačil, ki ste se jih naveličali, izdelajo unikatna oblačila in različne druge praktične izdelke.

 

Za vas:

Šivajo po meri ženske in moške konfekcije – redesign iz vaših oblačil, unikatno popravljajo oblačila, menjajo zadrge, krajšajo, daljšajo, ožijo in širijo, šivajo gumbe in likajo. Po ugodnih ceni bodo vaša oblačila znova zaživela, pri čemer vam ne bo potrebno iskati novih oblačil v dragih trgovinah, ampak lahko vse opravite na enem mestu. Popravljalnica in zelena trgovina, ki delujeta v sklopu centra ponovne uporabe, prispevata k varovanju okolja in omogočata zelena, lokalna delovna mesta.

S tem se občina Vojnik uvršča ne zemljevid okoljsko odgovornih lokalnih skupnosti, kajti zelena usmeritev občine je tudi priložnost za občane, da živijo kakovostno in družbeno dogovorno življenje.

Ob tej priliki bi se radi zahvalili Vrtcu Mavrica Vojnik k okoljski naravnanosti, saj resnično prispevajo k večji okoljski osveščenosti širšega okolja.

Unikatna popravljalnica za redesign oblačil: tel. 0599 331 44, gsm 031 641 937, cpu.marinka@siol.net, www.eko-tce.eu

Delovni čas: od ponedeljka do petka od 9.00 do 17.00. Ob sobotah zaprto.

 

Jure Vovk

Foto: Jure Vovk

Oglejte si tudi