Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za ponedeljek, 16.01.2017

oblačno
Popoldne bo pretežno oblačno, predvsem v južni in deloma osrednji Sloveniji bo občasno rahlo snežilo. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem popoldne in zvečer zmerna do močna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -5 do 0, na Primorskem do 5 stopinj C.
-4°C | -1°C
torek, 17.01.2017
-4°C | -1°C
sreda, 18.01.2017
-12°C | -1°C
četrtek, 19.01.2017
-14°C | -1°C
petek, 20.01.2017
-18°C | 0°C
Opozorila
Ponedeljek, 16.1.2017 ob 16h
Zvečer se bo burja krepila in v sunkih dosegala hitrosti od 100 do 120 km/h. Še nekoliko močnejšo burjo pričakujemo v torek in sredo, ko bo v sunkih dosegala hitrost okoli 140 km/h.
-4°C
-1°C
oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice

Frankolovo ima pekarno


NOVICE

| |
16.03.2014      21:12
A A

Frankolovo ima pekarno


Frankolovčani smo v tej pomladi postali bogatejši za dišečo in okusno pridobitev – v centru kraja smo v prostorih nekdanje pošte (v sklopu stavbe Gostišča Turist) dobili prodajalno kruha. Za ta korak se je odločil pekovski mojster Adi Banovšek, ki ima v svojem »fahu« dolgoletne in bogate izkušnje, vse od proizvodnje do prodaje pekovskih dobrot.


Prvi kupci.
Prvi kupci.
Deli:

Banovškova družina si je pred 10 leti na Frankolovem zgradila lasten dom, lani pa se je zaradi spleta okoliščin preselila v Varpolje v občino Rečica ob Savinji. V naš kraj se sedaj vrača s pekovskimi dobrotami iz lastne pekarne. Banovšek z nekoliko nostalgije dodaja, da je bila odločitev za selitev sicer zadnja med možnostmi, vendar so jo zaradi nakupa že utečene pekarne kljub temu zgrabili. Z ženo Katarino sta se namreč odločila za samostojno podjetniško pot. Ustanovila sta družinsko podjetje, v njem je trenutno 9 zaposlenih, Adi ima v rokah proizvodnjo, žena pa marketing. V zadnjih 4 mesecih so poleg prodajalne v Varpolju odprli še poslovalnici na Dobrni in Frankolovem, načrtujejo pa jo tudi v Novi Cerkvi.

 

»Naša pekarna je usmerjena v ročno izdelavo, tudi žemljice delamo ročno, in kar je za potrošnike še pomembneje, naši izdelki ne vsebujejo emulgatorjev. Za pripravo kruha ne uporabljamo že vnaprej pripravljenih mešanic moke in dodatkov, ki jih je možno kupiti kjerkoli, temveč ga izdelujemo po svojih recepturah. V tem poslu je kvaliteta bistvenega pomena, hkrati pa je to tudi potrditev mojega mojstrstva. Veseli smo, da so se naši izdelki na trgu dobro prijeli. Daleč najbolj prodajan, pravzaprav naš paradni konj, je Adijev hleb, mešanica pšenične, koruzne in ržene moke. Ker tržimo lastno proizvodnjo, lahko za zelo konkurenčno ceno ponudimo zelo kvaliteten kruh,« pojasnjuje Banovšek in dodaja, da so z dosedanjo prodajo kruha na Frankolovem zadovoljni.

 

Sveže pekovske dobrote so kupcem na voljo že zgodaj zjutraj, in sicer vsak delavnik od 5. ure, ob sobotah od 6. in ob nedeljah od 7. ure dalje. Vabljeni, da se sami prepričate, da njihov slogan »Pošteno dober kruh« res drži!

 

Sonja Jakop

Foto: Jure Vovk




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Vojnik!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!


Ogledalo
Številka: 113
Izšla: 08.12.2016
Poglej Pdf
Koledar dogodkov Preglej vse
Januar 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
16.01.2017
Danes ni dogodkov.
19.01.2017 | Ostalo
Predavanje Karla Gržana
20.01.2017 | Šport
KOŠARKARSKA TEKMA
25.01.2017 | Ostalo
Delavnica Repair Cafe
25.01.2017 | Tečaji in delavnice
DELAVNICA: KAKO DOBITI SLUŽBO
17.01.2017 | Ostalo
Delavnica "Fotografiranje dodatkov"
19.01.2017 | Ostalo
Predavanje Karla Gržana
20.01.2017 | Šport
KOŠARKARSKA TEKMA
25.01.2017 | Ostalo
Delavnica Repair Cafe
25.01.2017 | Tečaji in delavnice
DELAVNICA: KAKO DOBITI SLUŽBO

Bodite prvi pri oddaji mnenja.