Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
5°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

Ureditev mansarde POŠ Nova Cerkev

Ravnateljica OŠ Vojnik, Olga Kovač, je že konec lanskega šolskega leta opozorila, da bo na osnovi podatkov o številu rojstev in predvidenem vpisu otrok v šolo nastala prostorska stiska na POŠ Nova Cerkev in OŠ Vojnik. Občina je v proračunu za leto 2016 zagotovila sredstva za sanacijo mansarde. V začetku leta smo z izbranim projektantom, Milanom Cehnerjem, uspeli uskladiti zahtevam Zavoda za varstvo kulturne dediščine Celje in pridobili gradbeno dovoljenje za izvedbo prostorov.

 

Predvidena dela se nanašajo samo na spremembo namembnosti podstrešja, z namenom ureditve dodatnih prostorov za potrebe POŠ Nova Cerkev. Stopnišče iz nadstropja na podstrešje je v celoti obstoječe in ga je treba samo obnoviti. V zasnovi ureditve podstrešja je predvidena izvedba: velike matične učilnice, večnamenske učilnice, čitalnice, kabineta in ločenih sanitarij za dečke in deklice.

 

Skupna ocenjena vrednost projekta je 290.000,00 EUR. S pravočasnim pravnomočnim gradbenim dovoljenjem za ureditev mansarde POŠ Nova Cerkev smo imeli pogoje za prijavo črpanja sredstev na podlagi 23. člena ZFO-1; in sicer nepovratna sredstva v višini 90.565,00 EUR in povratna sredstva v višini 85.847,00 EUR. Z objavo javnega naročila v mesecu marcu smo izmed osmih ponudnikov izbrali najugodnejšega ponudnika za izvedbo gradbeno-obrtniških del na projektu, podjetje NGD d. o. o., Letališka cesta 16, Ljubljana. Z izbranim izvajalcem je podpisana pogodba. Izvajalec naj bi z delom začel konec meseca junija 2016 in ga zaključil do 31. 8. 2016.

 

Upamo, da bo izvajalec izvajal dela po terminskem planu in da bodo učenci in zaposleni svoje šolske obveznosti izvajali v novih šolskih prostorih.

 

Tekst in foto: Vesna Poteko, mag.

Oglejte si tudi