Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

3. memorial bratov Dobrotinškov je pod streho

V soboto, 10. 9. 2016, smo se zbrali strelci našega in sosednjih strelskih društev (Celje, Hrastnik, Trbovlje, Kisovec, Mala Breza nad Laškim, Dolič, Slovenske Konjice in letos prvič gostje iz Lendave). Zaradi velikega zanimanja smo začeli s tekmovanje že v petek popoldan in nadaljevali v soboto. Tudi letos smo se zjutraj zbrali na strelišču in družno z županom in predsednico KS odšli na domačijo Dobrotin, kjer nas na dan memoriala gostoljubno sprejme edina še živeča sestra Zefka Feldin in njeni domači. Položili smo venec in svečko ter spregovorili nekaj besed v spomin na ustanovne člane našega društva. Po tradicionalni pogostitvi v domači kuhinji in prijetnem druženju smo obljubili, da tudi naslednje leto spet pridemo ob tem času. Tekma je potekala v prijetnem druženju, malce tudi v tekmovalnem duhu.

Kot dobri gostitelji, po čemer tako slovimo, smo prepustili medalje in pokale gostom. Podelitve so se udeležili župan Brane Petre, predsednica  KS Vojnik in predsednik Društva upokojencev Vojnik, ki nam velikodušno brez najemnine odstopa prostor za strelišče, da lahko treniramo. Vsem trem se zahvaljujemo, ker so se udeležili prireditve. Lahko se pohvalimo, da smo edino društvo, ki imamo na podelitvi župana.


Zmagovalne ekipe:         

1. mesto – Mala Breza, prejemnica prehodnega pokala (2-krat)

2. mesto – Hrastnik

3. mesto – Trbovlje 1


Vsi so obljubili, da se bodo tudi drugo leto udeležili že tradicionalnega 4. memoriala bratov Dobrotinškov pri nas v Vojniku.

 

Franc Lebič

Foto: Dušan Ravnikar

Oglejte si tudi