Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
5°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

Vipava se predstavi

Zavod za turizem Trg Vipava, v okviru katerega deluje TIC Vipava, je s polnimi jadri zaplul v novo leto. V mesecu januarju se je namreč začela ena pomembnejših dejavnosti za turizem, to so borze, sejmi in delavnice v tujini, ki pomembno prispevajo k promociji občine Vipava, kot turistične destinacije.
Od 14. do 19. januarja 2014 je v Utrechtu na Nizozemskem potekal sejem Vakantiebeurs, največji turistični sejem v državah Beneluksa.  Na slovenski stojnici se je, poleg 23 drugih turističnih podjetij, združenj in organizacij, s svojo turistično ponudbo predstavila tudi Vipava. Turistični sejem Vakantiebeurs v Utrechtu v šestih dneh obišče okoli 100.000 obiskovalcev poslovne in splošne javnosti, na njem pa se predstavlja dobrih 1.400 razstavljavcev s celega sveta. Letos je bilo slovenskih razstavljavcev kar devet več kot lani, kar potrjuje, da zanimanje za Slovenijo v državah Beneluksa narašča.

Za nizozemske turiste je značilno, da se v Slovenijo večinoma pripeljejo z lastnim prevozom (osebnim avtomobilom ali avtodomom), predvsem v času poletne sezone, ko si organizirajo tako imenovane individualne touring počitnice. Obiskovalci sejma Slovenijo že dobro poznajo in se v naše kraje radi in redno vračajo, zato smo prepričani, da bo ta sejemski nastop pripomogel k še večjemu številu obiskovalcev iz držav Beneluksa v naši občini. Za predstavitev lepot in dobrot naše doline sta poskrbela Bojana Curk, iz kampa Tura in David Koren, ki je zavihtel svojo harmoniko. Radovedneži in zainteresirani so lahko poskusili vina iz vinskih kleti Krapež, Cultus, Rajko Andlovic, Petrič- vina s tradicijo, Žorž, Miška, Jamšek in Vidus.

Od 16. do 19. januarja se je Vipava, skupaj s svojimi izvrstnimi vini, predstavila na sejmu Ferienmesse Dunaj. Sejem, ki se ga je udeležilo več kot 700 razstavljavcev iz 70-ih držav je namenjen počitnicam in potovanju in je tudi vodilni za javnost odprt turistični sejem v Avstriji. Avstrija zaradi svoje neposredne bližine predstavlja pomemben doprinos k slovenskemu turizmu. Avstrijski gostje radi potujejo po slovenskih deželah, kamor jih vabijo prelepa narava, kultura, kulinarika in predvsem dobra in kvalitetna vina. Za promocijo vipavskih vin sta, poleg aktualne vipavske vinske kraljice Karmen Cizare, poskrbela tudi vinarja Jernej Žorž in Urban Petrič s Slapa pri Vipavi. Obiskovalcem se je Vipavska dolina zagotovo vtisnila v spomin kot vinsko-kulinarična dežela prijaznih ljudi in čudovite narave, kjer se lahko predajajo številnim aktivnostim, ki jih ponuja dopustovanje na mirnem podeželju.

In zato smo šli še v Linz. Od 23. do 25. januarja 2014 je potekal sejem Ferienmesse Linz. Sejem, ki obiskovalcem nudi velik nabor idej za počitnice, potovanja, za kvalitetno in zdravo preživljanje prostega časa, ob obilici kulinaričnih užitkov. Vipavski vinski kraljici, Karmen Cizari, sta tokrat delala družbo Matej Žvanut, ki je avstrijskemu življu, poleg svojih vin Cultus, predstavil tudi vina iz vinskih kleti Žorž in Petrič in pa David Koren, ki je s svojim zvestim spremljevalcem, harmoniko, poskrbel za vsesplošno dobro voljo in poskočno vzdušje.

Za konec vas vabimo še v sosednjo Italijo, natančneje v Gorico, kjer bo Vipava predstavljala svojo pestro ponudbo na sejmu Expomego, od 20. do 23. februarja 2014.

Nina Ivanov, TIC Vipava

Oglejte si tudi