Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
13°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Ptujski kurenti ponovno med nami!

Tudi letos nas bo, že dvanajstič, na povabilo Fame, obiskalo Etnografsko društvo 'Ježevka' s Ptuja in nam pomagalo, da tudi tokrat preženemo iz naših krajev zimo in vse slabo.

Ptujski kurenti bodo na Primorskem rajali v petek, 28. februarja, in soboto, 1. marca 2014. V petek bodo najprej obiskali Knežak in Zagorje pri Pivki, kjer sta marketa Fame, že ob 11. uri pa bodo zvonci zadoneli na Glavnem trgu v Vipavi, kjer bo kurente sprejel vipavski župan mag. Ivan Princes. Sledi obisk Centra starejših Pristan, popoldne ob 16.00 pa bo v trgovskem centru FAMA Vipava tradicionalno pustovanje s kurenti in izbor najboljših pustnih mask (v šotoru na notranjem parkirišču centra). Nato se Ob 17.30 se bo povorka kurentov premaknila na Planino, do vinske kleti Štokelj, kjer jih bo pričakala slovenska vinska kraljica Špela Štokelj (ob 17.30).

V soboto bodo kurenti svojo pot začeli v Pobegih pri Kopru, obiskali market Fama in se z domačini družili v zadružnem domu.

Zvečer (ob 21.00) bo v šotoru na notranjem parkirišču Centra Fama Vipava še pustovanje za staro in mlado s skupinami MI2, Climax in The users z lepimi nagradami za najboljše maske.

Veselimo se vaše udeležbe in lepo pozdravljamo.

Aleksander Lemut, direktor

Oglejte si tudi