Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
4°C
SOB.
18°C
8°C
Oceni objavo

Prireditev 'Izvirna Vipavska'

Letos bomo v Vipavi in bližnji okolici prvič organizirali prireditev Izvirna Vipavska, ki bo potekala v soboto, 25. in nedeljo, 26. maja 2013. Na prireditvi bo na izviren način ponujeno vse, kar Vipavska dolina ponuja, rdeča nit prireditve pa bodo vipavske češnje.
V soboto in nedeljo si boste lahko brezplačno ogledali Lanthierijevo graščino in spoznali naravne in kulturne znamenitosti Vipave skupaj z lokalnim turističnim vodnikom. Prenovljena Lanthierijeva graščina je svoja vrata prvič odprla v mesecu novembru in požela veliko zanimanje za ogled tako domačinov kot tudi obiskovalcev iz drugih krajev. Zato verjamemo, da bo tudi v času prireditve povečan obisk.

Na glavnem trgu bo KID Teodozij odprl Rimsko taverno, v večernem času si boste lahko ogledali prave gladiatorske boje. V nedeljo popoldne pa ne zamudite dirke rimskih kvadrig za veliko nagrado Teodozija.

Pred Lanthierijevo graščino bodo svoja vina na pokušnjo ponudili vipavski vinarji, kulinarične dobrote pa gostilne iz Vipavske doline.

Organizirana bodo tudi tržnica s ponudbo vipavskega podeželja (sadje, siri in druge domače dobrote) ter umetniška tržnica z rokodelskimi izdelki.

V času prireditve bo organiziran tudi turnir v nogometu, plezalna tekma in mnogo drugih športno rekreacijskih aktivnosti. V nedeljo pa ne zamudite 2. pohoda po vasi Slap – vas zlatih kapljic.

Vse, ki vas zanima sodelovanje na dogodku vabimo, da se oglasite v Centru za razvoj podeželja TRG Vipava, Glavni trg 1 v Vipavi. Več informacij na tel: 368 70 40, 368 70 41 ali 051 215 226 ter preko e-pošte: trg.vipava@siol.net ali tic.vipava@siol.net.

 

Spoznajte vipavsko izvirnost in pridružite se nam na Izvirni Vipavski!

mh

Oglejte si tudi