Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

Obisk madžarskih novinarjev

V petek, 19. februarja 2016, smo v TICu Vipava gostili 7 vplivnih madžarskih turističnih novinarjev, ki bodo svojim bralcem priporočili točke vredne ogleda na poti na morje. V štirih dneh so obiskali turistične točke odličnosti v Sloveniji, med drugim tudi Vipavo in okolico.

Po prihodu iz Postojnske jame so najprej odhiteli na ogled in degustacijo vin v Vinski kleti Vipava 1894 ter na kosilo. Po kosilu so prispeli na glavni vipavski trg, kjer jih je pričakala lokalna turistična vodnica Jana in jim predstavila lepote Vipave. Za začetek so si ogledali dvorec Lanthieri. Čez prenovljeno dvorišče dvorca so se odpravili do izvirov reke Vipave in se zatem vrnili nazaj na glavni trg. V okviru obiska Vipave so se ustavili tudi v Vinoteki Vipava, kjer so poizkusili vrhunska vina vipavskih vinarjev. Po obisku Vinoteke Vipava so se odpravili na vipavsko pokopališče na ogled egipčanskih sarkofagov.

Z ogledom so nadaljevali pri obnovljenem spomeniku v Logu pri cerkvi, ki je postavljen v čast madžarskemu huzarju Palu Rostasu. Po slikoviti poti skozi vinograde so se pripeljali do vasi Vrhpolje, kjer so jih sprejeli v Kampu Vrhpolje, ki pritegne goste od blizu in daleč.

Poleg turistične ponudbe Vipave in okolice so madžarski novinarji spoznali še ponudbo SAVE Hotels&Resorts, Postojnske jame, Zelenega Krasa, Bleda, Kopra, Celja, Hotela Adria Ankaran in Restavracije Rajh.

 

Maja Hladnik,

Zavod za turizem TRG Vipava

Oglejte si tudi