Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
5°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

Aktivno poletje v Kampu Tura

V Kampu Tura smo v času poletnih počitnic organizirali aktivno preživljanje prostega časa za osnovnošolske otroke. Vsak dan so bile poleg športnih aktivnosti za otroke organizirale tudi likovne in različne ustvarjalne delavnice.

Slikali so na vaze, cvetlične lončke in ustvarjali risbice z različnimi tehnikami (tempere, voščenke, barvice ...). Z motivi štirih letnih časov smo poslikali steno na balinišču, na katero so se zadnji dan podpisali vsi, ki so se udeležili aktivnih počitnic.

Ker nam vreme predvsem v zadnjih dveh terminih ni bilo najbolj naklonjeno, smo morali nekaj časa preživeti tudi pod streho. Takrat so se otroci zabavali predvsem s kartanjem, igranjem raznih družabnih iger in opazili smo lahko, kako so starejši učili mlajše ter jih spodbujali k skupnemu sodelovanju.

Ob zaključku smo staršem želeli pokazati, kaj vse smo v štirih tednih počeli, zato smo jih povabili na obisk. Otroci so sami poskrbeli za sladko pogostitev.

Čeprav se je večina otrok med seboj poznala že iz šole, so se skozi igro ustvarila tudi nova prijateljstva. To je bil, poleg aktivnega preživljanja prostega časa, tudi eden izmed naših glavnih ciljev. Otroci so tako štiri ure dnevno preživeli aktivno, ustvarjalno, predvsem pa v naravi. Spoznali so, da se lahko odlično zabavajo tudi brez računalnika in mobilnega telefona.

Bojana Curk, Kamp Tura

Oglejte si tudi