Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
5°C
NED.
16°C
1°C
Oceni objavo

Zaključek vipavske košarkarske šole

V soboto, 23. maja 2015, je v osnovnošolski telovadnici v Vipavi, potekal tretji in hkrati zaključni turnir šole košarke.
Na vseh turnirjih je svoje košarkarsko znanje pokazalo več kot 80 igralk in igralcev, ki so s svojimi potezami navduševali številne starše in sorodnike, ki so napolnili tribune. V starejši kategoriji (3. in 4. razred) so sodelovale ekipe deklet iz Šturij, Budanj in združena ekipa Vipava - Podnanos. V mlajši (1. in 2. razred) pa ekipe Podnanos (dekleta in fantje), Vipava (dekleta in fantje) in Šturje (dekleta).

Šola košarke je projekt košarkarskega kluba Vipava, ki vsako leto razširi svoje delovanje na novo šolo. Lani je začela vadba za deklice na osnovni šoli Šturje, letos pa še na podružnici v Budanjah. Cilj kluba je, da bi dekletom na vsaki osnovni šoli v zgornji Vipavski dolini omogočili treniranje košarke in igranje za različne kategorije pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije. Košarkarski klub Vipava je v sezoni 2014/2015 v pokalu mladih dosegel visoko 6. mesto in s tem osvojil pokal za klub, ki je najbolj napredoval (kategorije od U11 do U19).

Ivan Ivanov, KK Vipava

Oglejte si tudi