Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
4°C
Oceni objavo

Vipavske košarkarice med najboljšimi v Sloveniji

V pravkar končani sezoni za starejše (letnik 1999 - 2000) in mlajše pionirke (letnik 2001-2002) so vipavske košarkarice dosegle uvrstitvi med najboljših deset ekip v državi.
Starejše pionirke so igrale v 1. SKL in osvojile končno 10. mesto. Iz tekme v tekmo so pokazale napredek v igri. V ekipi so samo štiri igralke letnika 1999, zato bo tudi v prihodnji sezoni ekipa starejših pionirk dosegla še veliko zmag in se uvrstila še višje kot letos. Po dolgem času pa bo v Vipavi spet ekipa kadetinj (16 let in mlajše). Glede na to, da bomo najmlajši v ligi, je cilj predvsem pridobivati izkušnje.

Mlajše pionirke so igrale v 1. SKL in osvojile končno 8. mesto. Tudi v tej ekipi so samo štiri igralke letnika 2001, ki so se na treningih že pridružile starejšim soigralkam, s katerimi bodo v naslednji sezoni lovile uvrstitev v Super ligo med najboljših 8 ekip.

Treninge mlajših pionirk pa so začele obiskovati najmlajše (letnik 2003 in najboljše letnika 2004). V naslednji sezoni bo Vipava prvič zastopana v eni kategoriji kar z dvema ekipama. Ko smo košarkarske treninge za dekleta iz Vipave razširili še na OŠ Šturje, OŠ Dobravlje in vipavski podružnični šoli v Podnanosu in Vrhpolju, se je število igralk zelo povečalo. V klubu želimo vsem igralkam dati priložnost za igro in dokazovanje.

Baza ženskega košarkarskega kluba Vipava je še vedno na OŠ Draga Bajca Vipava, kjer starejše kategorije vodita trenerja Peter Ferjančič in Andreja Likar Ivanov, mlajše pa Romina Godnič in Ivan Ivanov. V Podnanosu poteka vadba pod vodstvom Andreje Likar Ivanov, v Vrhpolju pa pod vodstvom Roberta Krašne. Na OŠ Šturje vodi treninge trenerka Romina Godnič, le-ti pa so ob četrtkih od 14:00 do 15:00 ure za deklice od 1. do 3. razreda in ob petkih od 15:00 do 16:00 ure za deklice od 4. do 6. razreda. Na OŠ Dobravlje so treningi pod vodstvom Romine Godnič ob sredah od 15:30 do 16:30 ure za deklice od 4. do 6. razreda. K vadbi vabimo vsa dekleta, ki jim je všeč košarka.

Ivan Ivanov

Na fotografijah: Starejše pionirke - stojijo: Peter Ferjančič (trener), Nicol Gec, Nika Mislej, Maja Ipavec, Špela Fajdiga, Eva Premrn, Meta Kočevar; klečijo: Terezija Krečič, Tjaša Kuzmin, Nina Drinič, Zala Ferjančič, Nika Kodelja in Loti Ličen.

Mlajše pionirke - stojijo: Peter Ferjančič (trener), Teja Ceket, Živa Ceket, Kaja Kopačin, Eva Lavrenčič, Nastja Fajdiga, Teja Humar, Zoya Podgornik; klečijo: Karin Batagelj, Leila Nagode, Loti Ličen, Ema Kodelja, Maja Kočevar in Kaja Tominec Hrib.

 

 

 

 

Oglejte si tudi