Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
5°C
NED.
16°C
1°C
Oceni objavo

Triatlon klub Ajdovščina in Cirius Vipava 'z roko v roki'

Zakorakali smo že v poletne počitnice. Dobro je, da se vprašamo, kako uspešno je bilo to šolsko leto. Dejavnosti, ki smo jih načrtovali in izvajali za naše otroke in mladostnike, so bile v razcvetu. Sedaj lahko z zadovoljstvom sklenemo šolsko leto in smo ponosni na uspehe.
Ena izmed novosti, ki je zaživela v CIRIUS Vipava in potekala od septembra 2013, je sodelovanje s Triatlon klubom Ajdovščina, ki ga vodita Uroš Medvedec in Igor Sever, športna inštruktorja.

V sodelovanje je bilo vključenih 15 mladostnikov, ki so člani Šolskega športnega društva CIRIUS Vipava. Nova mentorja sta z učenci navezala pristen medsebojni stik in našla pravi način za komunikacijo ter športno udejstvovanje.

Mladostnice in mladostniki iz CIRIUS-a Vipava takole doživljajo treninge in nova vaditelja:

»Dragi Uroš! Letošnje šolsko leto je bilo zelo zabavno. Radovedno smo čakali na srede in petke ter ugotavljali, kdo bo prišel skozi vrata. Lepo je bilo, ko smo skupaj telovadili, se igrali, plavali in se hecali. Na koncu ure pa smo si zadovoljno dali z rokami petke. Zahvaljujemo se ti za trud, delo, vztrajnost, čas in potrpežljivost z nami. Hvala, radi te imamo.«

In še:

»Dragi Igor! Veselo, zanimivo, zabavno, hecno in malce resno šolsko leto je za nami. Vse to po vajini zaslugi. Imeli smo se lepo. Veseli smo, ker sta nam popestrila treninge. Tebi Igor, smo včasih malo ponagajali, ker smo vedeli, da se ne boš jezil. Zahvaljujemo se ti za podarjeni trud, znanje, čas, delo, potrpežljivost … ter prijateljstvo, ki je v tem času nastalo. Hvala, radi te imamo.«

Treningi so vključevali vse elemente. Začeli so se z ogrevanjem, sledile so glavne dejavnosti s ciljem razvijanja novih veščin in nato zaključek. Vadba je bil prilagojena osebam s posebnimi potrebami, veliko je bilo nazorne demonstracije, manj verbalnih navodil, uporabljali smo rekvizite in pripomočke.

Kondicijski treningi so potekali na igrišču, v telovadnici, na stadionu, treningi plavanja pa v bazenu CIRIUS Vipava. Z nastopom naših mladostnikov na Aquatlonu v Ajdovščini je uspel je tudi načrt vključevanja oseb s posebnimi potrebami v širše okolje in srečevanja z vrstniki iz drugih šol.

Mentorji šolskega športnega društva smo nad tovrstnim sodelovanjem navdušeni. Skupno delo z zunanjimi izvajalci športnih aktivnosti obojestransko bogati strokovno znanje na športnem področju in rojeva nove ideje in zagon za delo. Skupaj smo našli način, kako mlade s posebnimi potrebami spodbuditi k zdravemu načinu življenja, jih vključiti v širšo družbo in javnost opozoriti, da so tudi oni del nas. Želimo si še več tovrstnega sodelovanja.

Mateja Kete Černe

Oglejte si tudi