Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Srebro za vipavsko društvo

V Pokrajinski zvezi društev upokojencev Severnoprimorske so v juniju že 11. leto zapored potekale športne igre, ki članom omogočajo druženje in predvsem aktivno preživljanje jeseni življenja.
Organizacija je bila letos zaupana Društvu upokojencev Renče. Iger se je udeležilo 21 društev. V različnih športno-rekreacijskih disciplinah je tekmovalo 420 tekmovalk in tekmovalcev.

Igre so tudi tokrat potekale v izjemnem vzdušju in dobri organizaciji. Popestrilo jih je medsebojno spoznavanje, ki je seveda eno izmed vodil dogodka. Namen iger pa je seveda starejše vzpodbujati k ohranjanju zdravja, k čemur športno rekreacijska dejavnost nedvomno pripomore.

Udeleženci so tekmovali v sedmih panogah: balinanju, kegljanju, streljanju z zračno puško, šahu, pikadu, ribolovu in reševanju križank. Razveseljivo je, da so v igrah sodelovale ženske in moške ekipe, kar igram daje pravo vrednost. Med članstvom je vse bolj prisotna želja, da bi v igre vključili še druge panoge, ki bi omogočale širšo udeležbo in sodelovanje članstva.

Tudi tokrat so športniki DU Vipava dokazali, da v društvu uspešno poteka program športno rekreacijske dejavnosti, saj so na igrah v skupnem seštevku dosegli lep uspeh. Zahvala za to gre gotovo tudi komisiji za šport, rekreacijo in gibanje, ki jo vodi Sonja Marc.

Zmagali smo pravzaprav vsi, kar smo začutili na razpoloženju in sproščenosti, ne samo razdeljenih kolajnah. 'Pomembno je sodelovati in ne zmagati' je lepo vodilo, a naj se vseeno pohvalimo z drugim mestom, za DU Solkan in pred DU Kanal.

KI

Oglejte si tudi