Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Nika Kodelja v slovenski košarkarski reprezentanci

Letos poleti so se v Slovenj Gradcu zbrale ženske pionirske košarkarske reprezentance (dekleta letnika 2000) Izraela, Španije, Italije, Hrvaške, Madžarske in Slovenije. Od 14. do 17. avgusta je namreč potekal tradicionalni 'Slovenia Ball' - neuradno evropsko košarkarsko prvenstvo za pionirke in pionirje.

Med slovenskimi izbrankami je bila tudi članica Košarkarskega kluba Vipava Nika Kodelja. Še več - vse tekme je začenjala v prvi peterki, bila je najboljša podajalka in druga strelka državne selekcije.

Razen reprezentance Španije so bile vse ostale ekipe enakovredne, po spletu naključij in medsebojnih tekem so na koncu Slovenke osvojile peto mesto z dvema zmagama in tremi porazi, kolikor so jih imele tudi tretje Hrvatice in četrte Izraelke.

Tekmovanje je bilo izjemna priložnost za dokazovanje in primerjanje proti vrstnicam iz ostalih evropskih držav. Punce so pridobile prepotrebne izkušnje, ki jim bodo prišle še kako prav pri nadaljnji športni poti. Poleg tega je občutek, ko zaigraš v dresu s slovenskim grbom in pred tekmo poslušaš slovensko himno neprecenljiv.

 Intervju z Niko lahko preberete na spletni strani www.kkvipava.com

II

Oglejte si tudi