Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Neli Bratož državna podprvakinja

Od 28. do 30. novembra 2014 je v Kranju, v dvorani Zlato polje, že 9. leto zapored potekalo finale državnega prvenstva v športnem plezanju, kjer so se pomerili najboljši slovenski športni plezalci.
Državno prvenstvo je od meseca maja pa do novembra zajemalo kar 9 tekem: 6 v težavnosti (daljše smeri, kjer so tekmovalci varovani z vrvjo) in tri tekme v balvanskem plezanju (tekma je sestavljena iz več krajših smeri, pleza se brez varovanja).

Skozi celo sezono so tekmovale tudi štiri mlade plezalke Alpinističnega odseka Vipava, ki so se odlično odrezale!

V skupini mlajših deklic (2001/2002) si je Neli Bratož v težavnosti med 28 tekmovalkami priplezala skupno 2. mesto in tako postala državna podprvakinja. V balvanskem plezanju je Neli osvojila skupno peto mesto. V isti starostni kategoriji je nastopala še Meta Velikonja, ki je bila v težavnosti skupno na 22. mestu,v balvanih pa le z eno tekmo na 24. mestu.

Pri starejših deklicah (1999/2000) je Greta Fabjan v plezanju po balvanih osvojila 7. mesto, v težavnosti pa se je med 24 tekmovalkami uvrstila na 10. mesto.

Odlično je pri kadetinjah (1997/1998) nastopala Larisa Fabjan, ki je v skupnem seštevku sezone v obeh kategorijah končala tik pod stopničkami - v težavnosti si je priplezala četrto mesto, v balvanskem plezanju pa peto!

NB

Oglejte si tudi