Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
5°C
NED.
16°C
0°C
Oceni objavo

Lep, a težak mali maraton

V soboto, 19. aprila, se je nekaj tekačev iz naših krajev udeležilo 2. Najlepšega in najtežjega malega maratona, kot so ga poimenovali organizatorji. Polmaraton, ki poteka okoli škofjeloškega območja, je zares lep, a še bolj zares tudi težak. S stalnim premagovanjem gor in dol terena je treba priti na štiri vrhove.

S starta na Sv. Andreju se sicer lepa pot z nešteto vzponi in spusti povzpne na Sv. Ožbolt, potem na najvišji vrh Polhograjcev Tošč, s Tošča je treba še na Osolnik. Z Osolnika se krog zaključi spet na  Sv. Andreju. Pot se na dobrih 21 kilometrih razdalje povzpne (in spusti) za 1300 višinskih metrov.

Teka se je udeležilo okoli 220 tekačev. Najbolje se je odrezala s šestim mestom  Jana Bratina, 48. mesto je zasedla Valentina Čufer, 53. pa Sonja Božič Pudgar. Omeniti velja, da je na žalost Jana zgrešila pot in tako zagotovo zapravila absolutno žensko  zmago.  

Pri moških je z 12. mestom najbolje odtekel Aleš Štor, mesto za njim je pripadlo Sandiju Furlanu, na 24. mesto se je uvrstil Matej Curk, 76. je bil Pudgar Danilo, 153. pa Damijan Čufer.

Oglejte si tudi