Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
5°C
NED.
16°C
1°C
Oceni objavo

Državni podprvak v krosu

Tekači ŠD NANOS Podnanos so dne, 14.3.2015, odlično nastopili na prvenstvu Slovenije v krosu v Velenju.
Tekma je potekala v dobrih tekmovalnih pogojih ob velenjskem stadionu in jezeru. Teren je omogočal dobro pripravo in izvedbo tekmovanja na katerem je nastopilo kar 359 tekačev iz celotne Slovenije.

Jan Franc Kopatin je v kategoriji U12 dosegel izvrstno drugo mesto. Zaostal je le za Sebastjanom Turinkom iz Ateletskega kluba Velenje. Njegov mljši brat Rok Kopatin pa je v isti kategoriji končal na zelo dobrem 5. mestu. V tej kategoriji je bilo prijavljenih 41 tekačev iz različnih slovenskih tekaških in atletskih klubov. Zaradi dobre skupne uvrstitve sta brata dosegla tudi skupno zmago za ŠD Nanos v svoji kategoriji in prejela plaketo Ekipni Prvak Slovenije U12.

Med dekleti je v kategoriji U12 nastopila Ema Rodman. Med 52 tekačicami je imela smolo s padcem že na štartu. Hrabro je nadaljevala in se po dobrem »finišu« uspela prebiti do 22. mesta. Med 48. dekleti kategorije U14 je na 1000 m štartala Lara Likar. Začetni klanec je hitro raztegnil skupino in razlike na koncu so bile velike. Tako kot Ema, je tudi Lara je v cilj pritekla kot 22.

V kategoriji M4 člani se je s 3000 m dolgo progo spopadel Nejc Lokar. S slikovito progo ob jezeru je odlično opravil in samo nekaj sekund mu je zmanjako do zmagovalnega odra. Končal je na nehvaležnem četrtem mestu, kar pa ne zmanjšuje njegovega uspeha.

Bil je lep tekaški dan. Dobili pa smo tudi potrditev, da so naši primorski pokalni teki odlično organizirani.

KT

Oglejte si tudi