Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
6°C
JUTRI
16°C
3°C
Oceni objavo

Če je volja, je tudi uspeh

Res je tako! Starost je drugačno življenjsko obdobje od mladosti in srednjih let, vendar pa ni v ničemer manj smiselno, kakor je življenje v mladosti in srednjih letih. Za doživljanje starosti je pomembno, da človek svojo starost sprejme, da ohranja pristan, osebni, človeški odnos in da je povezan z ljudmi mlade in srednje generacije.

Če vse tri generacije tesno povežemo med seboj je:  MLADOST – varna in lepa; SREDNJA LETA – mirna in ustvarjalna; STAROST – spokojna in bogata.

Vsa tri obdobja so bila zelo prisotna ob srečanju Društva upokojencev Vipava, v počastitev dneva žena. Učenci OŠ Drago Bajc so nam, pod vodstvomde Vide Trošt, iz svojih kitar pričarali čudovite zvoke znanih melodij. Ob vsakem trzljaju strun je bilo čutiti njihovo ljubezen do svojih inštrumentov. Mladenič Dejan pa je vsem prisotnim predstavil prvič videni posebni inštrument in iz njega izvabljal harmonijo čudovitih zvokov. Harmoniko pa je za ples iskrivo in strastno igral Denis. Ob prijetnih zvokih harmonike smo se upokojenci veselo zavrteli in dopolnili sliko tega srečanja. Popolnost tega druženja je zmanjšala le majhna udeležba članov, katerim je bilo to druženje namenjeno.

Zakaj? Na to naj si vsak član odgovori sam.

Dodatek k praznovanju dneva žena pa so v polni meri dodale tekmovalke pikada Vida Bajec, Sonja Marc, Silva Uršič in Danica Vidmar (na fotografiji), ki so v družbi tekmovalcev DU Ajdovščina, Kanala, Mirna in Pirana dosegle prvo mesto. Tudi balinarke Anuška Lavrenčič, Sonja Marc, Sonja Kompara in Danica Vidmar so na vročem terenu Pirana v družbi ekip iz Kopra, Izole, Pirana, Brinja, Soške doline in Pobegov dosegle prvo mesto. Obema ekipama iskrene čestitke.

Trud, ki ga je za to srečanje vložil g. predsednik DU s svojimi sodelavci se je obrestovalo.

In ob zaključku še enkrat: Če je volja, je tudi uspeh!

 

Andrej Curk

Oglejte si tudi