Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

Pri nas se dogaja …

V tem šolskem letu je v vrtcu Vipava potekal projekt na temo Red je vedno pas pripet, ki ga že več let razpisuje Javna agencija republike Slovenije za varnost prometa. V projekt smo bile vključene štiri skupine: Mavrice, Zvezdice, Lune iz Vipave in skupina Ježki iz vrtca Selo. Namen projekta je ozaveščanje staršev in otrok o varnosti v prometu. Med potekom projekta so otroci spoznavali pomen pripenjanja pasu, obiskal nas je policist, vadili smo na demonstracijskih sedežih, izdelali več likovnih izdelkov na temo varnosti v prometu, peli pesmico Red je vedno pas pripet ...
Ob zaključku projekta smo v aprilu na šolskem igrišču pripravili prireditev z različnimi dejavnostmi. Otrokom in staršem je bilo prikazano reševanje (oživljanje), razrez avtomobila in reševanje osebe iz njega, poligon s prometnimi znaki za vožnjo s kolesi in poganjalčki, naletne tehtnice in pravilno pripenjanje varnostnega pasu na otroškem varnostnem sedežu. Obiskala nas je tudi maskota, Pasavček. Za sodelovanje na prireditvi se iskreno zahvaljujemo: Gasilskemu društvu Vipava, prostovoljcem Rdečega križa, občinskemu svetu za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Ajdovščina, Javni agenciji republike Slovenije za varnost prometa, avtovleki Štucin, Osnovni šoli Vipava in društvu Sobivanje.

Po pregledu končnih poročil izvedenega projekta je bila med 788 sodelujočimi skupinami  naša skupina Zvezdice v Vipavi izbrana med najboljše. Skupinam, ki so izkazale izjemno angažiranost pri izvedbi aktivnosti, je Javna agencija RS za varnost prometa podarila nagrado, lutkovno igrico Pasavček, ki si jo bodo otroci lahko ogledali v začetku junija. Zvezdice, čestitamo!

Vzgojiteljice vrtca Vipava in Selo

Oglejte si tudi