Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
13°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Poletna ustvarjalnica v Podnanosu

Turistično društvo Podnanos je organiziralo že tradicionalno poletno ustvarjalnico za otroke. Kot običajno smo se tudi tokrat družili in ustvarjali v predprostoru kulturnega doma v Podnanosu, in sicer v sredo, 27. avgusta.
Novost poletnega ustvarjanja je bila, da so se predšolski otroci lahko udeležili tudi Ure pravljic, ki je kot vsako sredo v času poletja potekala v oddelku Lavričeve knjižnice v Podnanosu.

Tokrat smo otrokom predstavili, kako lahko koristno uporabijo odpadni papir. Preizkusili so lahko različne načine izdelave embalaže iz materialov, ki so vedno pri roki. Iz tulcev od papirnatih brisač in toaletnega papirja so ob pomoči Urše in Mateje Vitežnik izdelali simpatične škatlice s pokrovom in jih okrasili z riževim papirjem. Bolj ustvarjalni otroci so svoje škatlice celo obogatili z različnimi vrvicami. Dekleta so bila navdušena nad izdelovanjem unikatnih darilnih vrečk iz starih koledarjev in plakatov po navodilih Vide Valič Fabčič. Naučili so se tudi izdelati preprosto majhno vrečko za drobno darilce. Pri  vsakem izdelku se je bilo potrebno posebej potruditi in izkazati svojo ustvarjalnost in spretnost. Animatorji smo  morali nekatere mlajše otroke tudi motivirati, da so dokončali svoje izdelke, a naš namen smo dosegli. Delavnica  je nam vsem popestrila zadnje počitniške dni in vsi smo se nekaj naučili. Udeleženci bodo lahko s svojimi ročno izdelanimi izdelki obdarili svoje prijatelje in sorodnike. Otroci so bili nad svojim ustvarjanjem zelo zadovoljni in so ponosno odnesli svoje darilne vrečke in škatlice domov.

Turistično društvo Podnanos želi vsem otrokom prijeten in ustvarjalen začetek šolskega leta.

Tekst in foto Cecilija Vitežnik

Oglejte si tudi