Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Zdrava prehrana in obisk RTV Slovenija

V 5. razredu podružnične šole Podnanos (OŠ Draga Bajca Vipava) smo imeli v ponedeljek, 22. aprila 2013, naravoslovni dan z naslovom Zdrava prehrana mladostnika.
Že več let sodelujemo z diplomiranima medicinskima sestrama Tamaro Kofol in Alenko Naglost iz Zdravstvenega doma Ajdovščina, ki sta nam tudi letos pripravili odlično predavanje o zdravi prehrani in praktične delavnice.

Pripravili smo si zdrav zajtrk, domači misli, dva skutna namaza, eden z začimbami in zelišči, drugega s papriko, korenjem in zelišči, polnozrnat ržen kruh ter sveže stisnjen pomarančni sok.

Vse to pa je dodatno popestrila še televizijska ekipa RTV SLO iz Ljubljane z novinarko Nežo Prah, ki je vse posnela. Posnetki so bili predvajani 25. aprila  v okviru oddaje Infodrom, ki je na sporedu na 1. programu ob 18. uri.

Televizijska ekipa je posnela še utrip in dejavnosti v času rekreativnega odmora, ki ga izvajamo na naši podružnici vsak dan.

Ob takem doživetju se želim še enkrat zahvaliti obema predavateljicama, novinarki in snemalcu, kuharici Martini Seražin za pomoč pri pripravi materiala za zdrav zajtrk ter seveda učencem 5. razreda, ki so s svojimi komentarji, razmišljanji in delom naredili ta dan tako zanimiv in pester.

Vida Trošt Vidic, razredničarka in koordinatorica naravoslovnega dne

Oglejte si tudi