Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Vipavske košarkarice na finalnem turnirju mini pokala

V soboto, 5. in nedeljo 6. marca, je v mariborski dvorani Tabor potekal finalni turnir pokala članic in mini pokala deklet U13. Med najboljšo četverico v mini pokalu se je letos prvič uvrstila tudi Vipava. Vipavke so v predtekmovanju brez večjih težav izločile Grosuplje A, Hit Kranjsko Goro (brez boja) in Jelšo Šmarje.
Košarkarska zveza Slovenije je organizirala dvodnevni finalni turnir v Mariboru ter plačala bivanje vsem štirim mlajšim ekipam v dijaškem domu. Druženje z igralkami nasprotnih ekip ter ogled članskih tekem je prineslo neprecenljive izkušnje vsem mladim udeleženkam. Na tekmah je svoje prispeval Lipko, na podelitvi medalj in pokalov pa legenda slovenske košarke Marko Milič, ki je neutrudno delil avtograme in poziral za selfije.

Na prvi polfinalni tekmi so Ježičanke premagale Celjanke. Nato je na igrišče stopila tudi ekipa Vipave. Naša dekleta so sploh prvič igrala v tako veliki dvorani, kot je mariborski Tabor. Kljub temu so delovale zelo samozavestno in ponosno, zato smo pričakovali dober odpor proti ljubljanski Panter Iliriji A, ki je prišla na turnir kot velika favoritinja za osvojitev pokalne lovorike. Toda že takoj na začetku so se neizkušenim Vipavkam zatresle roke in Ilirijanke so prišle do visoke prednosti, saj so prvo četrtino dobile z rezultatom 19:1. V nadaljevanju so naše punce vzpostavile ravnotežje na igrišču, a je bil zaostanek žal previsok. Končna razlika (45:27) je ostala enaka razliki iz prve četrtine.

Nedelja je prinesla najprej tekmo za 3. mesto, na kateri so si nasproti stali ekipi Vipava A in Athlete Celje. Zaradi slabšega začetka na prvi tekmi je tokrat na parket stopila peterka, ki ponavadi igra v drugi četrtini. Na žalost se tudi ta taktika ni obnesla, saj jso Celjanke hitro povedle, mi pa smo jih nato vseskozi lovili, a dohiteti jih nismo uspeli. Tudi na tej tekmi je končna razlika (46:34) enaka razliki iz prve četrtine .

Finalna tekma med ljubljanskima ekipama Ježica bele in Panter Ilirija A je bila tudi najbolj kakovostna na turnirju. Ježičanke so imele vseskozi rahlo pobudo in zasluženo prišle do svojega prvega pokalnega naslova.

Kljub dvema porazoma Vipavke niso razočarale. Zaradi neizkušenosti so obe tekmi začele nekoliko boječe, v nadaljevanju pa vzpostavile ravnotežje in bile popolnoma enakovredne nasprotnice. Dokazale so, da sodijo v vrh slovenske dekliške košarke, Mia Tomažič pa je bila celo izbrana v najboljšo peterko turnirja. 

Na fotografiji z medaljami stojijo: Mia Tomažič, Maša Marc, Lara Likar, Laura Marc, Liza Perko, Žana Žorž, Maruša Kramli Marmolja, Ajda Božič, Andreja Likar Ivanov (uradna predstavnica); klečijo Ivan Ivanov (trener ekipe), Neža Stopar, Katjuša Kopačin, Anja Premrl, Lipko (maskota slovenskih reprezentanc), Natalija Petrič, Jana Likar Ivanov

Ivan I.

 

Oglejte si tudi