Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

Športni dan vipavskih prvošolcev

Pa smo pripravljeni na prvi športni dan! Kar veselo pot pod noge, novim doživetjem naproti. Z vetrom v laseh se podajamo proti stadionu in nato proti našemu cilju – Vrhpolju.

Težko pričakovani prvi postanek pri kapelici sredi polja, pa ne za malico, le za tekoče gorivo za nadaljevanje poti. V daljavi se že vidita dva vrhpoljska zvonika, torej smo na pravi poti do cilja. Nov cerkveni zvonik in v bližini šola, kjer bo čas in prostor za težko pričakovano malico in okrepčilo. Današnja je res slastna, saj smo si jo prislužili z 'naporno' hojo.

Po malici se prileže trenutek počitka, potem pa akcija na bližnjem igrišču: obvezni nogomet, igra na igralih, pospravljanje nahrbtnikov in ponovno pot pod noge proti Vipavi.

Joj, že prvi počitek pri prvi kapelici! Le kako bomo prišli do Vipave, če smo že tu utrujeni? Med vinogradi je bilo lepo hoditi proti našemu cilju in prijetno utrujeni smo se vrnili v okrilje naše šole.

Bil je lep, prijeten in zanimiv dan, še posebno zato, ker ni bilo potrebno pisati naloge. Namesto tega smo si pa privoščili lepo, zanimivo pravljico o Bratcu in Kljukcu s strehe.

Lučana Leban

Oglejte si tudi