Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Nagrada za natečaj 'Živel strip'

Učenci 6.a razreda OŠ Draga Bajca Vipava, smo sodelovali na nagradnem likovnem natečaju ŽIVEL STRIP! ŽIVELA ANIMACIJA!- VIVA I FUMETTI! VIVA L'ANIMAZIONE, ki je bil namenjen osnovnošolcem in srednješolcem iz Italije - Furlanije - Julijske krajine in Slovenije.

Podporniki natečaja so Ministrstvo za kulturo in Mestna občina Ljubljana, parnerji projekta pa revije Ciciban, Cidido in Pil ter Mednarodni festival animiranega filma Animateka, RogLab, Klub Marindolus Kranj, Divja misel in Trubarjeva hiša literature. Na natečaju so se med 524 prispelimi stripovskimi deli, ki jih je ustvarilo 556 učencev iz Slovenije in Trsta odlično odrezali naši šestošolci, tako da smo si prislužili skupinsko priznanje in za nagrado prejeli Stripburgerjeve publikacije, ki bodo dobrodošla osvežitev naše šolske  knjižnjice in ti stripi bodo odslej na knjižnjičnih policah na voljo vsem učencem naše šole.

Učenci, zaslužni za skupinsko priznanje naši šoli, so: Lucija Trošt, Jan franc Kopatin, Katja trošt, Favstina Krečič, Ana Fabčič, Jerneja Trošt, Matic Tomažič, Mihela Božič, Zala Bušen, Žan Čermelj, Ela Zavratnik, Gregor Kodre.

Iskrene čestitke učencem!


Kristina Lavrenčič, mentorica

Oglejte si tudi