Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
5°C
NED.
16°C
1°C
Oceni objavo

Dobrodelnost v kriznih časih

V osnovni šoli Draga Bajca v Vipavi je decembra potekala dobrodelna prireditev Naše zvezde in zvezdice. V sklopu dogodka je tudi letos v šolski avli potekal Sejem ustvarjalnosti, na katerem so domiselne izdelke prodajali, kot tudi naredili, učenci naše šole.
Dobrodelna prireditev in sejem sta bila zasnovana z mislijo, da bi nam uspelo obdržati enako raven razširjenega programa šole, kot se je izvajal pred kriznimi časi, in zagotoviti pomoč staršem, ki jo potrebujejo. Zbrani denar od prodaje izdelkov in prostovoljnih prispevkov se tako zbira v šolskem skladu.

Ideja za dobrodelno prireditev se je pred tremi leti rodila v svetu staršev. Sprva je bila ideja taka, da bi starši nastopali za otroke, torej, da bi oni organizirali in izpeljali ves dogodek. Ker se je prvi dve leti dobrodelna prireditev, ki se je takrat imenovala Naše zvezde, takoj uvrstila na seznam najljubših dogodkov naših učencev, smo se odločili, da bomo v letu 2012 otroci sami izpeljali celotno zadevo in se na tak način staršem zahvalili za njihovo prizadevanje, da bi z zbiranjem prispevkov omogočili normalen potek razširjenega programa šole.

Na koncertu Naše zvezde in zvezdice smo imeli tudi posebnega gosta, ki nam je predstavil, kako je bilo v šoli v 'starih časih'. Večer nam je z obilico smeha popestril humorist Goran Velikonja, ki je mnogim poznan pod umetniškim imenom Vitorjo.  Nastopali so tudi učenci s podružničnih šol, ki so se nam predstavili z igranjem na različna glasbila ter s petjem in plesom. Na prireditvi smo imeli priložnost občudovati plesalke klasičnega in modernega baleta, plesni program pa se je razširil vse do sodobne hip hop scene in plesalci breakdanca so navdušili s spretnostmi, ki so jih lanske jeseni popeljale do samega svetovnega vrha na tekmovanju v Nemčiji.

Izčrpali smo tudi dramski program, v sklopu katerega je bila odigrana komedija Žarka Petana, recitiranih kar nekaj hvalevrednih besedil in prebranih spisov. Na kratko,  učenci smo svojo vsestranskost pokazali na različne načine. V združenem pevskem zboru so zapeli pevci matične šole in vseh podružničnih šol pod vodstvom Zvonke Starc in ob podpori tamburašev.  Voditelji letošnje prireditve: Maja Krapež, Urban Šelj, Maj Žagar, Anja Lavrenčič in jaz – Marina Vitković, smo z veseljem povezali te čudovite točke, ki so jih pripravili učenci.

Tako smo letos izdelovali izdelke, nastopali ter vodili koncert. Scenarij je pripravila prof. Nives Vidic z učenci, ki je zelo nazorno pokazal našim staršem, sorodnikom in drugim, ki so nas doslej kakorkoli podpirali, kaj jim s tem dogodkom želimo sporočiti – hvala!

 

                                                             

Marina Vitković, 8. b razred

 

Zahvala po prireditvi Naše zvezde in zvezdice 2012

Konec decembra smo že tretjič pripravili dobrodelno prireditev, v katero smo kot nastopajoče letos vključili tudi naše mlade vzhajajoče zvezdice – učence. Prireditev je namenjena zbiranju denarja za šolski sklad, seveda pa tudi spodbujanju naše ustvarjalnosti na vseh področjih, druženju in osveščanju, da je potrebno, da delamo skupaj.

Zahvala gre vsem sponzorjem in donatorjem, ki so s svojimi prispevki omogočili prijetnejšo prireditev, ali finančno podprli šolski sklad: Mlinotest,  Don – don, Šabani, Lions club, Petrol, Cvetličarna Jasmin, Nova Ljubljanska banka - podružnica Nova Gorica, HIT d.o.o., Lucija Radmila Kavčevič, VIES LTD d.o.o. in posamezniki, ki želijo ostati neimenovani.

Ustvarjalnost nima meja in vsako leto nas presenetijo res domiselni izdelki. Ustvarjajo starši, stari starši, učitelji ter seveda učenci, ali pa kar vsi skupaj, kar nas še bolj povezuje. Radi bi se zahvalili vsem darovalcem. Iskrena hvala vsem, ki ste pri nastajanju izdelkov pomagali. Seznam darovalcev za sejem ustvarjalnosti in srečelov je objavljen na internetni strani šole.

Letos so nastopali naši učenci. Zahvala gre njim in vsem učiteljem in mentorjem, ki so se potrudili pripraviti lep večer.

Hvala tudi vsem delavcem šole, ki ste kakorkoli  pomagali, da smo izpeljali to prireditev. In seveda požrtvovalnim mamam, ki ste zadnji dan pomagale in organizirale delo na sejmu in prireditvi.

Stopimo skupaj! Tako smo zapisali na vabilu in to dokazali na prireditvi. Seveda pa si želimo, da bi privabili še več učencev, staršev, učiteljev in krajanov, ki naj bi združevali svoje ideje in moči za kakovostnejši  utrip šole. Vabilo k sodelovanju vseh velja torej tudi za naprej.

 

Alenka Čehovin

Oglejte si tudi