Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

CIRIUS ima talent

V življenju srečaš na stotine ljudi. Eni pridejo, drugi gredo, večina jih tone v pozabo. In vendar ostane peščica tistih, ki za seboj pustijo ogromen pečat. Zaradi svoje izjemnosti, edinstvenosti in neponovljivosti, zaradi topline, prisrčnosti in leska, ki ga nosijo v očeh, ostanejo zasidrani v tebi in ostanejo zasidrani v času – za vedno.

Zasidrani v srcih in času bodo zaradi svojih neverjetnih talentov ostali tudi učenci izjemne ustanove, ki leži na obrobju Vipave – ustanove CIRIUS Vipava. Center, ki je prav pred dvema letoma obeležil 50. obletnico delovanja in skrbi za celosten razvoj otrok, ki so na nek način drugačni od vseh nas, otrok z motnjami v razvoju, je v četrtek, 10. novembra 2016, izpeljal prav poseben dogodek: »CIRIUS ima talent«.

Glavne goste dogodka, Branka Čakarmiša, Ano Klašnja, Marjetko Volk in Lada Bizovičarja, sta najprej toplo sprejeli ravnateljica Kristina Bratina ter glavna organizatorka dogodka Loredana Sajovic. Pozdravila sta jih tudi izjemna voditelja, čistilka Saša in Skorajvid Valič, največje presenečenje pa so jim nedvomno pripravili prav učenci. V vlogi strokovne komisije so tako gostje z navdušenjem lahko spremljali 16 dih jemajočih točk, v katerih so privreli na dan talenti naših otrok. Pevci romantičnih pesmi, med katerimi je premierno bila predstavljena tudi v glasbeno preobleko ujeta pesem mlade pesnice Inge, pa raperka, pianist in flavtistka, mali čričkar, turška in romska plesalka, kuharski muzikanti, komična Pat in Mat, energični Michael Jackson in ob koncu vrhunski plesalci skupine Vrtiljak so pustili komisijo in vse prisotne brez besed in jih ganili do solz. Z nasmehom na obrazu in obdarjeni s sladkim presenečenjem, s katerim jih je presenetila Fructalova maskota Pingo, so nastopajoči talenti zakorakali novim dogodivščinam naproti. Srečni, saj so z voljo in zagnanostjo dokazali, da lahko dosežemo vse, če le verjamemo drug v drugega in delamo drug z drugim. In to v našem centru znamo. Mi imamo talent.

Urška Pirjevec

Oglejte si tudi