Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
8°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Dobrodelni koncert Lions kluba Zemono

V športni dvorani Škofijske gimnazije Vipava je bil konec oktobra dobrodelni koncert, na katerem je nastopil Slovenski oktet. Koncert sta skupno organizirala Lions klub Zemono, ki letos praznuje 20. obletnico delovanja, in Turistično društvo Lanthieri Vipava. Zbrani denar bosta klub in društvo namenila pomoči potrebni družini iz lokalnega okolja.
V Lions klubu Zemono je 21 članov, ki z lastnim delom in pridobljenimi donacijami sodelujemo v različnih dobrodelnih in humanitarnih akcijah. V dvajsetih letih delovanja kluba smo organizirali številne akcije, s katerimi smo olajšali marsikatero stisko ter pomagali otrokom, invalidom in socialno ogroženim družinam. Večino pomoči je bilo usmerjeno v lokalno okolje, v katerem klub deluje, pa tudi širše, saj želimo tudi na ta način izboljšati življenje v naši družbi.

Poleg navedenih pomoči pa smo člani kluba vsako leto aktivni na mednarodnem natečaju Plakat miru, ki ga že petnajst let organizirajo na vseh osnovnih šolah v občini Ajdovščina, občini Vipava in ustanovi CIRIUS Vipava, z namenom širiti idejo miru in sožitja med mladimi. Prav tako pa sodelujemo tudi pri akcijah sosednjih klubov in slovenskega distrikta.

Praznovanje dvajsete obletnice kluba smo nadaljevali nato z odprtjem otroške likovne razstave z naslovom Plakat miru 16. novembra v OŠ Danila Lokarja v Ajdovščini.

Organizatorji se še posebej zahvaljujejo Škofijski gimnaziji Vipava ter vsem donatorjem, ki so sodelovali oz. pomagali pri izvedbi dobrodelnega koncerta.

Lions klub Zemono

Oglejte si tudi