Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
6°C
JUTRI
16°C
3°C
Oceni objavo

Dobrodelna drobtinica

Rdeči križ Ajdovščina se je tudi letos pridružil dobrodelni akciji 'Drobtinica', ki jo v več krajih po Sloveniji organizirajo različna območna združenja Rdečega križa. Namen akcije je ozaveščanje širše javnosti o vse bolj pereči problematiki nezadostne in/ali nepravilne prehrane naših najmlajših - osnovnošolcev ter vzpodbujanje čuta solidarnosti s tistimi, ki so se znašli v stiski.

V okviru akcije so v soboto, 13. oktobra, otroci iz Osnovne šole Šturje pod mentorstvom učiteljice Irene Knafelc na stojnici v Trgovskem centru Mercator v Ajdovščini ponujali krušne izdelke v zameno za prostovoljne prispevke. Podobno so prostovoljne prispevke v marketu Mercator v Vipavi zbirali tudi učenci Osnovne šole Draga Bajca Vipava skupaj z učiteljico Marijo Mikuž Papež.


Otroci so na obeh stojnicah skupno zbrali 717,81 evra. Sredstva bomo namenili učencem Osnovne šole Šturje, Osnovne šole Danila Lokarja Ajdovščina in Osnovne šole Draga Bajca Vipava, ki jim starši ne morejo plačati šolske malice ali kosila. S sredstvi bomo lahko plačali okrog 335 kosil.

Drobtinice ne bi mogli izvesti brez pomoči glavnega donatorja Mercatorja, ki je  s svojo velikodušno donacijo v obliki večjih količin kruha ponovno pokazal veliko mero družbene odgovornosti in solidarnosti s socialno ogroženimi osnovnošolskimi otroki. Prav tako se za podporo pri pripravi letošnje akcije zahvaljujemo podjetju Mlinotest in Pekarni Kukaj Sinan Kukaj s.p.

Hvala vsem, ki ste nas obiskali na stojnici in darovali!

Irena Žgavc

Oglejte si tudi