Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Fama Vipava praznuje

Trgovsko podjetje Fama – Vipava praznuje 25 let rasti in uspešnega poslovanja.
Od ustanovitve, 18. junija 1990 v garaži na Vojkovi ulici v Vipavi, povečuje obseg poslovanja in ima sedaj že več kot 100 zaposlenih. V letu 2014 je podjetje imelo 18. milj. € prihodkov in je tako največje podjetje v Občini Vipava.

Fama ima dva podeželska nakupovalna centra in sicer v Vipavi ter Sežani. Verigo maloprodaje pa tvori še 24 lastnih in franšiznih podeželskih marketov od Trente do Pobegov pri Kopru. Pred kratkim odprti market Fama v Logatcu pa je njihov prvi market izven Primorske. Ta otvoritev sodi v »praznični« investicijski paket, ki so ga v podjetju začeli lani jeseni in ga uspešno tudi realizirali. Tako je bil prenovljen in povečan market v Divači, odprt nov market v Hrpeljah pri Kozini in prenovljen market Podvelb na Colu. V njem je sedaj tudi pogodbena pošta Col. Največji uspeh pa seveda predstavlja nova hala veleprodaje, kjer so sedaj tudi nove hladilnice. Veseli dejstvo, da Fama uživa zaupanje bank, ki so izgradnjo teh projektov finančno omogočile. 

Fama ima v Sloveniji več kot 450 dobaviteljev. Na italijanskem trgu pa sodeluje z trgovskim sistemom COOP in več drugimi italijanskimi dobavitelji. Na svojih policah ima tako proizvode originalne kvalitete za zahodnoevropski trg. Druga posebnost pa so proizvodi številnih kmetij in manjših slovenskih proizvajalcev, ki se vse bolj iščejo in odlično prodajajo.

V svojo poslovno politiko so zapisali, da so zaposlenim prijazno podjetje. Lokalni skupnosti pa družbeno odgovorno podjetje, ki živi in diha z okoljem, kjer ima svoje poslovne enote.

RL

Oglejte si tudi