Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Vse večji obisk domačih in tujih gostov

V mesecu maju in juniju smo v Zavodu za turizem TRG Vipava zabeležili rekorden obisk v zadnjih 10 letih. Povečalo se je število domačih in tujih gostov, ki pretežno pripotujejo k nam v lastni organizaciji za več dni ali na enodnevni izlet v skupini z avtobusom.

Povečan obisk pripisujemo predvsem temu, da smo v preteklem letu večji del sredstev namenili promociji Vipavske doline v različnih medijih ter organizirali številne študijske ture za tuje novinarje. Poleg tega Zavod za turizem TRG Vipava tesno sodeluje s Slovensko turistično organizacijo. 17. junija smo gostili novinarko Inge Isabel Jucker, ki piše za švicarski tednik Migros Magazin in ima več kot 2,3 mio bralcev. Za začetek se je z lokalnim turističnim vodnikom sprehodila v Vipavi, ogled pa je zaključila v Vinoteki Vipava, kjer se je prvič srečala z vipavskimi avtohtonimi sortami. V času svojega obiska so opravili tudi intervju z Doris Poljšak Kane, švicarko iz Zemona.

V mesecu maju in juniju smo vsak dan gostili tudi skupine iz vse Slovenije, ki so si z zanimanjem ogledali Vipavo in mnogi med njimi tudi dvorec Lanthieri z dvoriščem, kjer od meseca maja naprej domuje tudi potomka najstarejše trte na svetu iz mariborskega Lenta.

Da bo obisk še večji, v Zavodu za turizem TRG Vipava načrtujemo tudi promocije na terenu. 26. avgusta bomo Vipavsko dolino predstavljali v centru Ljubljane v sklopu Zelene Ljubljane. 18. septembra pa nas skupaj s ponudniki najdete na prireditvi "Aufsteirern" v Gradcu.

 

Maja Hladnik

Zavod za turizem TRG Vipava

Oglejte si tudi