Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
4°C
SOB.
18°C
8°C
Oceni objavo

Teden otroka v CIRIUS-u

Letošnja tema Tedna otroka 2014 (6. - 12. oktober) je bila 'Za razigrano in ustvarjalno otroštvo'. Tudi v Centru za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje Vipava smo našim otrokom in mladostnikom poskušali ustvariti čim bolj razigran teden.
V Teden otroka nas je vpeljala Andreja Zupančič, pevka in animatorka za otroke. V predstavi 'Silno vljudno' so nastopali tudi naši otroci. Z njeno poskočnostjo in sproščeno pesmijo smo skozi smeh obnovili pravila lepega vedenja in vsi postali silno vljudni in seveda razigrani.

V torek smo se v posameznih razredih in vzgojnih skupinah pogovarjali o tednu otroka, o pravicah otrok in svojo ustvarjalnost izrazili z različnimi izdelki, ki smo jih razstavili v naši avli.

V sredosmo pripravili pravi kino, v zatemnjeni avli smo si ogledali slovenski film 'Dvojne počitnice'.

V četrtek so nas obiskali devetošolci Osnovne šole Komen. Razdeljeni po skupinah so spoznavali naše delo in nam pomagali pri različnih aktivnostih.

Na koncu so nas prijetno presenetili z odličnimi glasbenimi in plesnimi nastopi. Kar zaplesali smo z njimi.

Petek pa nam je polepšal Sten Vilar, profesor pedagogike, igralec in animator. Ob predstavi 'Ko bom velik, bom …' smo z njim zapeli, se nasmejali in razigrali kar na našem dvorišču.

Teden je bil čudovit, tema letošnjega Tedna otroka pa nas bo spremljala skozi vse šolsko leto, saj se skozi ustvarjalnost in razigranost tudi marsičesa naučimo.

Adrij2Ana

Oglejte si tudi