Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Povezovalna moč plesa

Od 8. do 11. maja je v Ljubljani potekal 3. Mednarodni festival inkluzivnega plesa 'MeetShareDance'. Festival, ki vsako leto obišče drugo evropsko mesto, promovira in ustvarja mednarodno plesno mrežo za posameznika in skupine.

Plesalci iz 8 držav so v 4 plesnih dnevih izkusili 8 delavnic različnih tehnik in metod plesnega gibanja (od Labanove analize gibanja, kontaktne improvizacije, elementov Butoh plesa, do 'weelchair dancing', športnih plesov …), primernega za vključevanje oseb s posebnimi potrebami. Festivala smo se udeležili tudi člani plesne skupine Vrtiljak, otroci in mladostniki iz CIRIUS Vipava, ter strokovni delavci. Na plesnem večeru smo se predstavili s plesnimi nastopi in video predstavitvami svojega plesnega ustvarjanja (Plesna predstava Rdeči čeveljčki). Posebno doživetje za vse je bil sobotni 'Flash Mob', ko smo s plesom 'premostili' skoraj vse mostove v stari Ljubljani.

Bila je izjemna priložnost izmenjave izkušenj in spoznavanja posameznikov in skupin, ki razvijamo plesno ustvarjanje že vrsto let in želimo to povezovalno moč plesa ponuditi in predstaviti čim širšemu okolju.

Katja Bucik, plesna skupina Vrtiljak, CIRIUS Vipava

Oglejte si tudi