Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Poletje v Pristanu

Mrzli in deževni dnevi, ki so se v tem poletju kar vrstili, nam niso dali priložnosti, da bi lahko redno zahajali na sprehode, posedali po klopcah v parku, klepetali s prijatelji v prijetni senci ali odšli na sladoled. Tudi stanovalci Centra starejših Pristan v Vipavi so nad vremenom že skoraj obupali. Zato jih je še toliko bolj razveselila malce obetavnejša vremenska napoved, ki so jo izkoristili za tradicionalni pohod na Zemono.
V petek, 22. avgusta, se je skupina stanovalcev Pristana zbrala pred centrom in se po nekaj skupinskih fotografijah odpravila v smeri proti vojašnici in nadaljevala proti vasici Zemono. V zmernem tempu smo se povzpeli do dvorca, med potjo pa opazovali lepo okolico in sproščeno klepetali. Ker so se nekateri stanovalci pohoda udeležili prvič, smo jih, tako kot se spodobi, ob prihodu na cilj 'krstili'. Ob rekreaciji in prijetnem druženju smo ustvarili nove, lepe spomine.

Ker pravo poletno vzdušje poleg vremena pričara glasba, smo 12. septembra v Pristan povabili nadarjene fante iz okolice Vipave. Klapa Planta, ki združuje mlade z veseljem do petja, dalmatinskih pesmi in osrečevanja drugih, se je z veseljem odzvala našemu povabilu. Poklonili so nam lep šopek znanih slovenskih in dalmatinskih uspešnic ter oživili spomine na trenutke toplih poletnih večerov ob morju.

Sladoled poleti vedno prija, četudi sonce ne pripeka z največjo močjo. Ker smo stanovalci Pristana pravi sladkosnedi, smo se zelo razveselili obiskov gospe Bojane iz Bara pri Marjanci. Sladke četrtke nam je lepšala z raznolikimi okusi njihovega odličnega sladoleda. Z dobro voljo in pomočjo naših gostov je bilo poletje v Pristanu, navkljub nižjim temperaturam, prijetno in nepozabno.

Mojca Trdan in Mateja Hlača

Oglejte si tudi